Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Minska smittspridningen genom att hålla avstånd till andra och stanna hemma vid minsta förkylningssymptom.
Kontakta vården om du känner dig mycket sjuk. Aktuell information om covid-19 (VGR) 

1177 Vårdguiden på telefon bokar inga tider till provtagning för pågående covid-19 infektion. Kontakta din vårdcentral för tidbokning.

Information about covid-19 in other languages (Folkhälsomyndigheten) Multi-language phone line about the coronavirus

Regionhälsan tar över fem barnmottagningar

Publicerad:
barn leker

Från den 1 februari tar Regionhälsan över ansvaret för barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Lerum, Alingsås, Ulricehamn, Skene och Viskan. Mottagningarna är idag organiserade under Södra Älvsborgs sjukhus.

Det har tidigare diskuterats att slå ihop flera BUM-mottagningar i området och på så sätt minska antalet mottagningar, men detta förslag röstades ner i regionfullmäktige under hösten. Det sker därför inga förändringar i antal mottagningar vid överflytten.

Regionhälsan driver redan barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Göteborg, Kungälv, Mölnlycke, Mölndal, Partille, Tjörn och Stenungsund. Barn- och ungdomsmedicin organiseras under Barn och unga i Regionhälsan, där finns även bland annat Central barnhälsovård, Psykologenheten för mödra- och barnhälsovård och Spädbarnsverksamheterna.

- Jag ser fram emot att välkomna drygt 40 nya medarbetare till Regionhälsan och Barn och unga.  Det är roligt att få in fler barnmottagningar till Regionhälsan, och det skall bli intressant och berikande att ta del av varandras arbetssätt, säger Maja Berndes, regionområdeschef för Barn och unga.

Läs mer om barn- och ungdomsmedicin i Regionhälsan

Pressmeddelande om beslutet i Västra hälso- och sjukvårdsnämnden

Publicerad: