Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Coronavirus eller annan smittsam sjukdom

Besök INTE en mottagning om du har tecken på coronavirus eller annan smittsam sjukdom som feber, hosta, utslag, kräkning eller diarré.

Läs på 1177.se om hur du kontaktar vården. Vid allmänna frågor om covid-19 läs på folkhälsomyndigheten.se eller ring 113 13 om du måste prata med någon.

Sjukvårdens Larmcentral VGR (SvLc)

Kvinnor och telefon samt ambulansbil

Sjukvårdens Larmcentral (SvLc) VGR är Västra Götalandsregionens enhet för mottagning av medicinska nödsamtal som inkommer via 112. SvLc svarar även på ambulans- och beställning av liggande sjuktransport samt dirigerar liggande sjuktransport och ambulanshelikoptern i VGR (HEMS-koordination).

I samtalet intervjuas den hjälpsökande av sjukvårdspersonal för att göra en bedömning av hur vi på bästa sätt ska kunna hjälpa till. Hjälpen kan bestå av att en ambulans eller annan enhet från t.ex. ambulanssjukvården skickas ut, men i vissa fall kan den inringande hänvisas till annan vårdgivare eller få andra råd. Sjukvårdens larmcentral VGR är en del av Närhälsan. SvLc gör detta i nära samarbete Med SOS Alarm, Polismyndigheten samt de olika räddningstjänsterna i länet, för att nämna några.

Johanna Thörnqvist, Tf Verksamhetschef Sjukvårdens Larmcentral VGR
Telefon 0769-46 21 14
johanna.thornqvist@vgregion.se

Åse Lundgren, enhetschef Sjukvårdens Larmcentral VGR
Telefon: 0702-413150
ase.lundgren@vgregion.se

Patrik Segerfelt, enhetschef Sjukvårdens Larmcentral VGR
Telefon: 0725-38 87 93
patrik.segerfelt@vgregion.se

Joacim Olsson, tf enhetschef Sjukvårdens Larmcentral VGR
Telefon: 0722-03 40 81
joacim.olsson@vgregion.se

Per Örninge, medicinskt ledningsansvarig överläkare, Sjukvårdens Larmcentral VGR Telefon 070-779 21 14
per.orninge@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2020-03-31 22:04