Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ST i allmänmedicin

Här kan du som vill bli eller redan är ST-läkare i allmänmedicin, är handledare eller verksamhetschef på en vårdcentral hitta information om ST-utbildningen i stort.

ST-utbildningen i allmänmedicin är på samma sätt som andra ST-utbildningar målstyrd vilket innebär att man behöver uppfylla ett antal mål för att bli specialist. Det finns också ett tidsmål att tjänstgöringstiden är minst 60 månader heltidstjänstgöring.

Du blir såklart framförallt allmänspecialist genom att arbeta på vårdcentral och därför är huvuddelen av utbildningen förlagd där, ungefär 3,5 år. Du arbetar på mottagningen, lär känna dina egna patienter och följer dem vid såväl akuta som planerade besök. Du arbetar under handledning av en specialist i allmänmedicin som tjänstgör på samma mottagning som du.

Utöver arbetet på vårdcentralen behövs kompletterande aktiviteter såsom sidotjänstgöringar(länk) och kurser(länk). Runt 1-1,5 år brukar vara sidotjänstgöring,.

Ha med en kronologisk ST-plan?? Se handledningsguiden, Skånes text

 

Senast uppdaterad: 2021-01-27 16:51