Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att söka ST-tjänst

Så roligt att du vill bli allmänspecialist i Västra Götaland! Att vara specialist i allmänmedicin beskrivs ofta som att vara "en riktig doktor". Du har en bredd i din medicinska kunskap och du träffar dina patienter över tid vilket gör att ni får en personlig relation.

Som ST i allmänmedicin är du anställd på den vårdcentral där du arbetar och du behöver själv kontakta en vårdcentral för att söka anställning.  Du kontaktar sedan vårdcentralens studierektor för att söka en ST-tjänst.

Du söker genom att maila kopia på din läkarlegitimation, ett personligt brev och ditt CV till utbildningsenheten i ditt område.  

När du börjar din ST skriver du ett ST kontrakt med utbildningsenheten, det är först när detta är gjort som du är ST-läkare. Vi rekommenderar att du har arbetat en tid på vårdcentralen innan du påbörjar din ST så att du vet att du trivs och vill ta på dig det långsiktiga åtagandet som en ST i allmänmedicin är.

Det är utbildningsenheten som godkänner att vårdcentralen har förutsättningarna för att erbjuda en ST-tjänst med god utbildningskvalitet. Eftersom en vårdcentral måste uppfylla vissa krav för att få ha ST-läkare kan de inte ge löfte om ST-tjänst på egen hand.

För att kunna börja ST i allmänmedicin krävs att du är har svensk legitimation och uppfyller språkkraven.

Har du utländsk utbildning behöver du gå ett introduktionsprogram som i VGR heter PLUS programmet.  PLUS kommer under 2021 att ersättas av BT.

Utbildningsenheten är densamma för såväl offentliga som privata vårdcentraler.

Varmt välkommen att höra av dig till studierektorerna i ditt område om du har frågor eller vill skicka in en ansökan om ST i allmänmedicin! Kontaktuppgifter hittar du här(länk)

Senast uppdaterad: 2021-03-02 14:10