Ny huvudhandledare i Skaraborg

Uppdaterad:
Publicerad:

Vi välkomnar Gun Stensson som i mars 2021 började som huvudhandledare för sjuksköterskestudenter i Falköping, Grästorp, Lidköping, Nossebro, Stenstorp och Vara.

- Jag är distriktssköterska och har de senaste 12 åren arbetat inom primärvården där jag kunnat utvecklas och lära mig mycket nytt. Innan jag började på Centralhälsan, som är min nuvarande arbetsplats, arbetade jag som skolsköterska i 1,5 år. Mitt specialistområde är astma/KOL och jag har även varit studenthandledare på vårdcentral. Bägge områden blir roligare ju mer erfarenhet jag får.

- I uppdraget som huvudhandledare för sjuksköterskestudenter är mina arbetsuppgifter att planera inför VFU inom Primärvården, vara kontaktperson mellan lärosäte och studenthandledare, stödja studenthandledare i sitt uppdrag samt stödja studenterna. Jag medverkar vid mittbedömningar av sjuksköterskestudenter i T4, bidrar till en god lärandemiljö, utvärderar, åtgärdar och följer upp utbildningen på VFU i samarbete med studierektor och lärosäte. Jag deltar även vid samverkansmöten med lärosätet och arbetar för att främja en forskningsknuten utbildning på VFU.

- Jag ser fram emot att medverka till utveckling, utformning och kunskapsspridning av information och arbetssätt för studenter och studenthandledare genom att inhämta synpunkter och förslag från verksamheterna och även tillämpa de erfarenheter jag själv skaffat som studenthandledare.

- Jag bor på landet utanför Falköping och är gärna ute i friska luften där jag hämtar intryck och energi tillsammans med min man och våra ungdomar. På fritiden har jag återupptagit mitt intresse för scrapbooking då många aktiviteter har blivit inställda och skapat tid för annat. Motionerar gärna och bakar bröd, längtar nu efter sol och värme.

Vi hälsar Gun varmt välkommen till oss!