Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Anders Schönbeck, ny studierektor för AT-läkare i Fyrbodal.

Vi vill här välkomna och presentera Anders, som under våren har iklätt sig uppdraget som AT-studierektor för primärvård i Fyrbodal. Han har tagit över efter Kristoffer Wennerström, som nu istället blivit chefläkare för Närhälsan i samma område. 

Vi bad Anders om att berätta lite om sig själv 
–Jag är 51 år och har bott i norra Bohuslän sedan 1989. Jag blev läkare år 2010. Innan det arbetade jag bland annat med miljö- och hållbarhetsfrågor på kommunal och statlig nivå samt som företagare inom utbildning, ekoturism och sjöfart. Som doktor har jag den huvudsakliga erfarenheten från kliniska ledningsuppdrag och samhällsmedicinsk specialistutbildning i Norge. År 2016 slutade jag som kommunöverläkare i Fredrikstad och är sedan dess ST-läkare i allmänmedicin med plan att bli färdig distriktsläkare år 2019.  Nuvarande arbetsplats är Kvarterskliniken Tanum i Tanumshede.

Om uppdraget som studierektor
–Förutom att jag älskar det allmänmedicinska uppdraget, brinner jag för utbildnings- och utvecklingsfrågorna och vill gärna vara med om att ta vara på unga kollegors intresse och kunskapstörst på våra vårdcentraler. Min förhoppning är också att kunna bidra till att fler vill specialisera sig inom ämnet och då förstås gärna i Fyrbodal. 

Jag nås på mejlen anders.schonbeck@vgregion.se eller telefon 0725-12 15 59. Eftersom jag bara har 20 % tjänst avsatt för uppdraget som studierektor kan inte telefonen alltid vara på. Jag lovar dock att svara på mejl och ringa tillbaka så snart det bara går. Morgnar mellan kl 07.30 och 09.00, samt torsdag förmiddag är säkraste tider för direktkontakt.

Anders Schönbeck
Anders Schönbeck, studierektor för AT i Fyrbodal.
Senast uppdaterad: 2018-06-04 11:22