Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Utbildningsdag om Peer Learning för VFU-handledare i Södra Älvsborg

Den 13 september ges handledare inom VFU möjlighet att ta del av de uppskattade föreläsarna inom området Peer Learning; Elisabeth Carlsson och Marie Stenberg från Malmö Universitet.

Peer Learning är en pedagogisk metod i handledning som blivit populär och som många hoppas på.

  • Varför då?
  • Hur går det till? 
  • Vad krävs för att få denna handledning att fungera bra i praktiken?

Målgrupp för utbildningen är handledare inom VFU från både öppen och sluten vård i Södra Älvsborg. Utbildningsdagen arrangeras i samarbete mellan Studierektorsenhet primärvård Södra Älvsborg, Södra Älvsborgs sjukhus, Alingsås lasarett och Högskolan i Borås.

Vid  intresse:
Kontakta studierektor för VFU Studierektorsenhet primärvård Södra Älvsborg:
Yvonne Sundell, yvonne.sundell@vgregion.se .


Förklaring av begreppsskillnader; Peer Learning och Peer teaching:
I Peer Learning sker lärandet i samarbete med en jämbördig på samma utbildningsnivå, som exempel kan Peer Learning tillämpas för två studenter som samtidigt går termin 4, vilka har en och samma handledare i verksamheten. Denna har ett strukturerat arbetssätt gentemot studenterna utifrån modellen. I Peer teaching däremot, är själva handledningen oftast mer i form av en kooperativ handledning och studenterna befinner sig inte på samma utbildningsnivå, ett exempel på detta är en student i termin 6 som lär ut till en student som går termin 4.

 

Elisabeth Carlson, Marie Stenberg.
Föreläsarna på bild från vänster: Elisabeth Carlson, leg. sjuksköterska och dr. i medicinsk vetenskap och Marie Stenberg, leg. sjuksköterska, doktorand och universitetsadjunkt.
Fotograf: Eva Almqvist
Senast uppdaterad: 2018-06-26 12:42