Lathund för chefer
- AT-blocken startar 4 gånger per år.
- Primärvårdsplaceringen på 6 månader ligger sist i blocket.
- Utbildningen bygger på Socialstyrelsens målbeskrivning för AT SOSFS 1999:5.
- AT är en utbildningstjänst och kan göras på deltid, dock minst halvtid.
- Målet är legitimation.
- Frånvaron under placeringen får inte överstiga 23 dagar inkluderat semester, sjuk- och föräldradagar etc. Utbildningsdagar i sjukhusets eller studierektors regi är inte frånvaro. Skulle 23 dagar överskridas tas kontakt med studierektor i god tid för diskussion om förlängd tjänstgöring eller andra åtgärder.
- Handledningen skall ges av specialistkompetent handledare alternativt ST-läkare som gått handledarutbildningen och är i slutet av ST. Önskvärt är en handledare som är närvarande på vårdcentralen största tiden av sin arbetstid (>60%).
- Ge handledaren möjlighet att delta i handledarutbildning.
- AT-läkaren ska aldrig vara ensam läkare på vårdcentralen.
- Det ska alltid finnas möjlighet att rådfråga mer erfaren kollega.
- AT-läkaren ska delta i den utbildning som studierektor anordnar (AT-dagar en gång/månad) samt Fokusdagar (2-dagars internat).
- AT-läkaren ska ges möjlighet att delta i AT-stämman och/eller AT-forum någon gång under sin AT.
- Inför AT-tentan (eAT-provet) görs en speciell medsittning och bedömning görs då av annan allmänmedicinsk specialist än handledaren. Man utgår vid detta tillfälle från en specifik bedömningsmall.
- Påskrift i AT-boken görs av verksamhetschef (om hen inte är legitimerad läkare får detta delegeras till legitimerad läkare. I AT-boken skrivs: "På delegation av verksamhetschef".
Senast uppdaterad: 2020-05-08 11:53
Har du en synpunkt eller fråga om webbsidan?