Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ST-tjänstgöring Göteborg

Vårt mål är att ge dig förutsättningar att skaffa en bred medicinsk kunskap och inspiration att ständigt reflektera över hur den bäst används i mötet med människan.

Information inför ansökan

Du kan själv kontakta vårdcentraler du är intresserad av att jobba på för att höra om de har lediga ST-tjänster, eller börja med att kontakta oss.  För att bli ST-läkare behöver du själv ordna en anställning på vårdcentral, men det är studierektorerna som godkänner förutsättningarna för ST-tjänst och det är hos oss studierektorer du skriver ditt ST-kontrakt. Eftersom en vårdcentral måste uppfylla vissa krav för att få ha ST-läkare kan de inte ge löfte om ST-tjänst på egen hand. Du behöver därför kontakta oss innan du bestämmer något definitivt.

Vi börjar med att träffas på en intervju. Innan vi ses vill vi att du skickar in ditt CV, ett personligt brev och en kopia på din läkarlegitimation. Du bokar tid för intervju genom våra utbildningskoordinatorer. 

För att kunna börja ST i allmänmedicin krävs att du är har svensk legitimation och uppfyller språkkraven. Har du utländsk utbildning behöver du gå PLUS programmet.

Studierektorsenheten är densamma för såväl offentliga som privata vårdcentraler.

Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer eller boka tid.

Våra kontaktuppgifter

Besöks- och postadress

Studierektorsenhet primärvård Göteborg
Kungsgatan 12, våning 6
411 19 Göteborg

Hitta hit

Studierektorsenheten är lokaliserad till samma adress som FoU primärvård.
FoU-centrum Göteborg och Södra Bohuslän.

ST-forum

ST-forum är en hemsida för ST-läkare, deras handledare och studierektorer. Systemet underlättar dokumentationen kring ST-läkares utbildning.

För att få tillgång till ST-forum krävs ett login. Även verksamhetschefer kan få login. Ta kontakt med ditt områdes utbildningskoordinator för mer information om hur du får login och registrerar en profil på ST-forum.

Länkar

Presentation Studierektorsenhet primärvård

Utbildningsuppdraget VG Primärvård och regiongemensamma dokument

Utbildningslänkar

Aktuellt

  • Vi gratulerar Lotte Fris Boberg, Johanna Bouwmeester och Charlotte Annerud som genomfört specialistexamen i allmänmedicin 2020/2021 genom Svensk Förening för allmänmedicin (SFAM).

  • Bastjänstgöring (BT) införs i Sverige 1 juli 2021. I Västra Götalandsregionen pågår ett intensivt arbete med att göra organisationen redo.

  • Vi välkomnar Gun Stensson som i mars 2021 började som huvudhandledare för sjuksköterskestudenter i Falköping, Grästorp, Lidköping, Nossebro, Stenstorp och Vara.

  • Vi välkomnar Carin Larnert som ny kursledare inom Allmänläkarkurser. Utöver sitt nya uppdrag inom kursverksamheten arbetar Carin som specialist i allmänmedicin på Kongahälla vårdcentral.

Senast uppdaterad: 2021-02-17 07:59