Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BUM

Information för randande ST-läkare

Välkommen till BUM!

 

Barn- och ungdomsmedicin (BUM) är en del av Regionhälsan. Vi består av 15 stycken barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i Göteborgsområdet samt Södra Älvsborg. I Göteborgsområdet finns mottagningarna Kungshöjd, Hisingen, Frölunda, Partille, Mölnlycke, Mölndal, Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Öckerö. I Södra Älvsborg finns mottagningarna Viskan (Borås), Alingsås, Lerum, Skene och Ulricehamn.

BUM är barn- och ungdomsmedicinska specialistmottagningar och här arbetar specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin, barnsjuksköterskor, dietister och psykologer.

Här tjänstgör även ST-läkare inom allmänmedicin, barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomspsykiatri under sidoutbildning. En placering på BUM planeras ofta till 2 - 4 månader och innebär mottagningsarbete under handledning.

Du kommer att få en handledare på den mottagning där du är placerad. En checklista för vad du bör gå igenom under din placering finns på denna sida. Här finns även checklista till handledaren på BUM, mallar för feedback och för sit-in.

Eventuella frågor om din placering diskuteras i första hand med den mottagning där du är placerad och din handledare där. Vid behov är du också välkommen att kontakta BUM:s studierektor Ann Kleist, ann.kleist@vgregion.se.

Vi hoppas att du skall trivas hos oss och få en lärorik placering!

Ann Kleist
Studierektor
BUM

Hemsida:  http://intra.narhalsan.se/sv/Primarvarden/Vardrutiner/Barn-och-ungdomsmedicin/Medarbetare/Lakare/Info-till-ST-lakare/

 

Checklista för ST-läkare som radar sig på BUM

Checklista för BUM-mottagningen vid randade ST-läkare

Checklista för handledare för randade ST-läkare

Feedback från ST-läkaren till verksamheten

Feedback från klinisk handledare till ST-läkare

Intrsuktioner för bedömning enligt Mini-CEX


Senast uppdaterad: 2020-01-22 10:32