Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

AT-kryckan primärvård

AT-kryckan är ett pedagogiskt pris som instiftades 2003 på Kungälvs sjukhus. Priset tilldelas en läkare som under det gångna året utmärkt sig genom att på ett värdefullt sätt stötta och handleda AT-läkare i den kliniska vardagen. 2016 kom det att även omfatta handledare i primärvården.

AT-läkarna på Kungälvs sjukhus nominerar under året kandidater varefter röstning sker under dolda former. AT-kryckan delas därefter ut årligen under AT-läkarnas luciatågsanförande på sjukhuset. 

Vinnare 2020

AT-kryckan för primärvård 2020 går till Nidal Said, allmänläkare på Solgärde vårdcentral.

"Till skillnad från annan NSAID så gör N. Said mycket gott för magen. Med samma smittande, glödande entusiasm som när man öppnar grillen öppnar Nidal också vårdcentralens värld för sina adepter. Beväpnad med verktygen professionalism och personlighet arbetar han snabbt, effektivt och med känsla för såväl patienter som AT-läkare. Det finns samtidigt alltid tid för eftertanke och erfordlig värme. Bordet står alltid dukat och det finns alltid ett uppmuntrande ord och ett geniunt intresse för att förklara. Nidal lär oss att läsa patienter, att lyssna efter det som inte sägs och att låta vissa saker ta tid, att låta symtomen marinera om ni så vill. För det är först då som de verkliga nyanserna kommer fram. Vi lär oss att likt stor kokkonst så är god primärvård en delikat och livsviktig balansakt som bör hanteras med nyfikenhet, respekt och kärlek. Det är ingen slump att Nidal har varit nominerad till AT-kryckan tre år på raken. Han har varit ett tungt vägande skäl till att de senaste fem av fem AT-läkarna på Solgärde vårdcentral har valt att stanna i primärvården, fyra av dem på Solgärde vårdcentral."

Nominerade 2020:

Nidal Said, Närhälsan Solgärde
Olivera Jovanovic, Närhälsan Stenungsund
Mikael Spetz, Älvängens läkarhus
Tina Rydén, Centrumpraktiken
Åsa Löfgren, Närhälsan Stenungsund

Tidigare Pristagare:

2019: Britta Abenius, Tjörns vårdcentral
2018: Jonis Rosenberg, Kustens vårdcentral
2017: Ivana Kolak, Kustens vårdcentral
2016: Annika Rusko Andersson, Centrumpraktiken

 

 

 

Senast uppdaterad: 2020-12-09 16:37