Lathund för chefer
- AT-blocken startar 4 gånger per år.
- Primärvårdsplaceringen på 6 månader behöver inte längre ligga sist i blocket.
- Utbildningen bygger på målbeskrivning för AT SOSFS 1999:5.
- AT är en utbildningstjänst och kan göras på deltid, dock minst halvtid.
- Målet är legitimation.
-
AT-läkarna på de privata vårdcentralerna bör stämpla via app (kom-o-gå). Detta för att lättare kunna följa deras flex, semester, VAB etc.
Läs mer om appen på regionens hemsida
AT-läkarnas arbetstid är 8-16.30 med 30 min lunchrast (40h/vecka på heltid). Om vårdcentralens arbetstider skiljer sig åt från dessa tider ber vi er att meddela Anita Hellström på anita.hellström@vgregion.se för justering. Observera att inget avdrag görs för eventuella fikaraster. -
Handledningen skall ges av specialistkompetent handledare alt ST-läkare som gått handledarutbildningen och är i slutet av ST. Önskvärt är en handledare som är närvarande på vc största tiden av sin arbetstid (>60%).
- Ge handledaren möjlighet att delta i handledarutbildning.
- AT-läkaren får aldrig vara ensam läkare på vårdcentralen.
- Det ska alltid finnas möjlighet att rådfråga mer erfaren kollega.
- AT-läkaren ska delta i den utbildning som Studierektor anordnar (AT-dagar en gång/mån) samt Fokusdagar (2-dagars internat).
- AT-läkaren skall ges möjlighet att delta i AT Forum ngn gång under sin AT.
- Inför AT-tentan (eAT-provet) görs en speciell medsittning och bedömning görs då av annan allmänmedicinsk specialist än handledaren. Man utgår vid detta tillfälle från en specifik bedömningsmall.
-
Påskrift i AT-boken görs av verksamhetschef (om hen ej är leg läk får detta delegeras till leg läk. I boken skrivs: ”På delegation av verksamhetschef”