Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Årsrapport för 2018

Publicerad:

I november 2018 gick vi upp med vår årsrapport till beslutsfattarna i Västra Götalandsregionen, hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Se bilagor i denna nyhet. I korthet innefattar denna en bra helhetsbild över VGR gällande trender som påverkar barn och ungas hälsa, samhällsfaktorer samt genomlysning av befintliga hälso- och sjukvårdssystemet i Västra Götalandsregionen.

 I en mer detaljerad fördjupning beskriver vi fakta och data kring den femtedel av barnbefolkningen som har komplexa behov – det vill säga långvarig sjukdom / ohälsa samt många kontakter med vården. Det är fler barn än vi trodde! Slutligen har vi definierat 6 huvudsakliga spår framåt där vi kommer att gå från kartläggande lärande till att pröva i testverksamheter och lära på systemnivå. Som bilaga finner ni också en intervjustudie med föräldrar till barn med kronisk sjukdom / komplexa behov – med många hårresande men också värmande citat. Problembilden framträder tydligt och är samstämmig med alla data vi hittills samlat in i projektet. Därför lämnar vi nu kartläggningen och försöker börja göra något åt de största problemen för denna grupp. Vi djupintervjuar nu 20 ungdomar och ställer samtidigt frågan om de vill delta i en referensgrupp av unga framöver. Samtidigt startar vi upp ett väntrumsprojekt där barn och unga samt deras närstående görs delaktiga i arbetet genom en digital plattform. Någon ytterligare brukarkväll blev inte av i höst och vi vet ärligt talat inte om det är en bra form av delaktighet? Vad tycker ni? Kontakta oss gärna med era förslag! Löpande uppdateringar kommer här på hemsidan.


Publicerad: