Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Preventivmedel

Du är välkommen att boka tid, fysiskt eller videomöte, till barnmorska på barnmorskemottagning för gratis rådgivning angående preventivmedel och sexuell hälsa. Det kan gälla recept på preventivmedel, insättning eller uttagning av spiral eller p-stav, rådgivning om akut preventivmetod eller information och stöd i abortfrågor. Det går också bra att testa sig för sexuellt överförbara infektioner.

Välkommen att kontakta barnmorskemottagningen!

 

Preventivguiden är ett webb-baserat test med sju frågor, där du får svara på saker som kan påverka ditt val av preventivmetod. När du har svarat på frågorna får du ett resultat där metoder som kan passa dig presenteras. De metoder som har valts bort visas också och du får reda på varför de valdes bort.

Syftet med testet är att du ska få mer information om olika preventivmetoder och att resultatet kan användas som ett diskussionsunderlag när du besöker  barnmorskan.


Senast uppdaterad: 2023-03-02 13:18

Chatta med Liv chatbot logo