Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Covid-19 klassas från och med 1 april 2022 inte längre som en samhällsfarlig sjukdom. Vi välkomnar från den 4 april en partner/stödperson att närvara vid besök hos barnmorska eller läkare i samband med graviditet. Barn ska inte medfölja.
Läs mer här: Viktig information inför ditt besök hos oss

Cellprov räddar liv

HPV självtest i Västra Götaland

HPV-infektion är den vanligaste orsaken till livmoderhalscancer. Vi erbjuder självtest som ett komplement till cellprov hos barnmorska. Även du som är vaccinerad för HPV bör delta.

På barnmorskemottagningen tar du det viktiga cellprovet. Om du regelbundet lämnar cellprov kan cellförändringar upptäckas och behandlas, innan de hinner utvecklas till cancer.

Är du mellan 23 och 64 år blir du kallad till regelbundna cellprov. Har du missat att ta ditt cellprov kan du själv kontakta oss för provtagning.

Du kan själv byta till en annan tid eller mottagning som passar dig bättre, antingen genom att kontakta oss eller via tjänsten nedan. Logga in nedan med koden du fått i din kallelse. Om du tappat bort din kallelse eller kod kan du kontakta Kallelsekansliet nedan. 

Av/omboka cellprovskontroll

Tillgänglighet för cellprovtagning

Behöver du lift för att komma i gynekologstol i samband med cellprovtagning kan du kontakta Masthugget gynekologi och obstetrik.

När tog du cellprov senast?

Har du frågor om när du tog cellprov senast kan du kontakta Kallelsekansliet. Det gör du enklast via e-tjänsterna nedan. 

 

Mer om cellprov

Även du som är vaccinerad mot HPV (humant papillomvirus) behöver lämna cellprov när du kallas.

Det är även viktigt att ta cellprov oavsett vem du har sex med.

Läs mer om cellprov - cellprov.se


Senast uppdaterad: 2022-02-15 09:05

Chatta med Liv chatbot logo