Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Från den 1 oktober välkomnar vi partner/närstående vid tre besök under graviditeten; vid inskrivning, vid besök i graviditetsvecka 25 och vid besök i graviditetsvecka 37. Den kvarvarande besöksrestriktionen gäller tills vidare för att undvika trängsel i väntrummen. Läs mer här: Viktig information inför ditt besök hos oss

För dig som är gravid

Att bli förälder kan vara det största som händer i livet. På barnmorskemottagningen får du vård under och efter graviditet, samt stöd inför att bli förälder. Ambitionen är att du och din partner, om du lever i en relation, ska få bästa möjliga vård och upplevelse av graviditet och förlossning.

Kontakta din barnmorskemottagning så snart du vet att du är gravid så bokar vi en tid för ett första besök. Tillsammans med din barnmorska kommer ni överens om ett upplägg som passar dig.

Graviditetskalender

I graviditetskalendern kan du följa graviditetens olika steg och vad som sker på barnmorskemottagningen beroende på vilken vecka du är gravid.

KUB-undersökning

Undersökningen beräknar sannolikheten för att ett foster har en kromosomavvikelse. Undersökningen är gratis för dig över 35 men går även att göra för dig som är yngre.
Symbol för barnmorskemottagning i form av en kvinna med ett hjärta

Barnmorskemottagningar

På en barnmorskemottagning får du vård under och efter graviditet, samt stöd inför att bli förälder. Du kan också få råd om vilket preventivmedel som passar just dig samt testa dig för könssjukdomar. På barnmorskemottagningen tar du även det viktiga cellprovet.
Senast uppdaterad: 2021-03-23 11:40