Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

För dig som är gravid

En gravid kvinna sitter i en soffa, ler och håller händerna på magen.

Att bli förälder kan vara det största som händer i livet. På barnmorskemottagningen får du vård under och efter graviditet, samt stöd inför att bli förälder. Ambitionen är att du och din partner, om du lever i en relation, ska få bästa möjliga vård och upplevelse av graviditet och förlossning.

Kontakta din barnmorskemottagning så snart du vet att du är gravid så bokar vi en tid för ett första besök. Tillsammans med din barnmorska kommer ni överens om ett upplägg som passar dig.

En gravid kvinna håller om sin stora mage. Symbol bild för kalender intill bilden.

Graviditetskalender

I graviditetskalendern kan du följa graviditetens olika steg och vad som sker på barnmorskemottagningen beroende på vilken vecka du är gravid.

Symbol för barnmorskemottagning i form av en kvinna med ett hjärta

Barnmorskemottagningar

På en barnmorskemottagning får du vård under och efter graviditet, samt stöd inför att bli förälder. Du kan också få råd om vilket preventivmedel som passar just dig samt testa dig för könssjukdomar. På barnmorskemottagningen tar du även det viktiga cellprovet.

Senast uppdaterad: 2022-02-15 10:10

Chatta med Liv chatbot logo