Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Centrum för fysisk aktivitet

Här hittar du Aktivitetskatalogen för Göteborg. I katalogen finns information och inspiration till aktiviteter och rörelseglädje för både liten och stor!
För att komma igång med en mer aktiv livsstil kan det behövas både inspiration och stöd. Här kan du kika i vår aktivitetskatalog samt hitta information om våra FaR-mottagningar.
Barn som är tillräckligt fysiskt aktiva mår bättre och presterar bättre i skolan. Den här sidan riktar sig till dig som är pedagog och vill veta mer om daglig rörelse, hitta praktiska tips och inspireras av goda exempel.
Den här sidan vänder sig till vårdgivare i Göteborg som är intresserad av fysisk aktivitet/FaR som medicinsk behandling. Här hittar du material, information om utbildningar, nätverk och mycket annat.

Centrum för fysisk aktivitet arbetar med att stötta processen kring FaR - Fysisk aktivitet på Recept – och fysisk aktivitet som medicinsk behandling. I uppdraget ingår även att främja rörelse hos alla göteborgare.

I vårt uppdrag ingår att:

  • samarbeta med alla offentliga och privata vårdenheter i Göteborg samt skolhälsovården
  • utbilda i metoden FaR och fysisk aktivitet som behandling
  • utveckla stödmaterial för förskrivare samt patientinformation
  • bedriva FaR-stödjande verksamhet genom våra FaR-mottagningar
  • samverka med friskvård, föreningsliv, kommun och region för att främja fysisk aktivitet hos Göteborgarna
  • beforska metoden FaR

Centrum för fysisk aktivitet samverkar med många olika parter för att lyfta fysisk aktivitet på agendan både såväl inom som utanför hälso- och sjukvården.

I vårt uppdrag ingår att sprida kunskap om effekterna av fysisk aktivitet och dess betydelse för människors hälsa och välmående. Vi har stor vana av att föreläsa och hålla workshops om fysisk aktivitet och rörelseglädje, för liten som för stor. Främst utbildar vi personalkategorier inom olika verksamheter för att de i sin tur ska kunna sprida kunskap vidare till de personer de möter.

Kontakta oss gärna om ni är intresserade av att samverka med oss!

Kontaktuppgifter

Kontakta oss
Besök

Besöksadress

Våra mottagningar i
Göteborg

Yttre vägbeskrivning

Vårt administrativa centrum ligger på Svangatan 2b, i den anrika byggnaden "Pellerins margarinfabrik". Närmaste hållplats är Ejdergatan. OBS! På denna adress tar vi inte emot FaR-besökare, adresser till våra FaR-mottagningar hittar du här: https://www.vgregion.se/halsa-och-vard/hitta-vard/aktivitetskatalog-far/far-goteborg/far-mottagning/

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Centrum för fysisk aktivitet
Svangatan 2b
416 68 Göteborg
Senast uppdaterad: 2020-10-07 11:19