Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Inköpslista veckomeny 9

Huvudingredienser:

  • Gul lök, 1-3 st
  • Purjolök, 2 st
  • Vitlök, ½-1 st
  • Wokgrönsaker, ca 500 g
  • Potatis, 16-20  st
  • Morot, 6-7 st
  • Palsternacka, 1 st
  • Rotselleri, 1 bit (50 g)
  • Paprikor i valfri färg, 4 st
  • Citron, ½-1
  • Ruccola
  • Krossade tomater, 1 förp (á 400 g)
  • Hela tomater, 1 förp (á 400 g)
  • Kokosmjölk light/ lätt, 1 burk, 400 ml
  • Vit fisk t.ex. torsk, färsk eller fryst 800 g £ 1 förp valfria bönor (vita/ svarta/ kidney)
  • Tortillabröd, 4 st
  • Nötfärs, 300 g/ vegetarisk färs
  • Ägg, 5 st
  • 1 dl crème fraiche, 5-13% fetthalt (kan uteslutas)
  • Ost, 8 skivor (17%) 80 g
  • Skinka, 4 skivor

Kryddor, örter, buljong, matfett, redning mm:

  • Grönsaks-/ hönsbuljong, 1-2 st tärning
  • Fiskbuljong, 1-2 st tärning
  • Röd currypasta, 1-2 tsk
  • Rapsolja eller olivolja
  • Svartpeppar eller vitpeppar
  • Salt med jod
  • Sweet chilisås
  • Ev paprikapulver/chilipulver/ örtkryddor
  • Ev persilja eller gräslök
  • Lagerblad, 1 st
  • Persilja, hackad, ½ dl
  • Dijonsenap, 0,5-1 tsk
  • Vitvinsvinäger, 1 tsk

Att servera till:

  • Cottage cheese (till rårakor)
  • Lingonsylt/ rårörda lingon (till rårakor)
  • Lax, fläsk/ bacon eller små kapris (till rårakor)
  • Havreris/ ris/matvete, 8 port
  • Valfria grönsaker (till thaifisk)
  • Sallad (till paprikor)
Senast uppdaterad: 2020-09-21 22:28