Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FaR-mottagning

FaR-mottagning finns till för dig som fått fysisk aktivitet på recept (FaR) och önskar personlig vägledning. Vi hjälper dig att hitta en hållbar och hälsofrämjande aktivitetsnivå som passar just dig!

Alla FaR-mottagningar i Göteborg håller öppet även i pandemitider! Under den pågående pandemin sker våra FaR-mottagningsmöten ofta på distans (telefon/video) eller utomhus. Vi erbjuder nu också fysiska möten när det behövs och önskas. Läs mer under FaR-mottagning i Coronatider.

Stöd av fysioterapeut

Under 3-6 månader får du stöd av fysioterapeut längs vägen mot att uppnå dina mål, med samtal, vägledning och träningsintroduktion. Det övergripande målet är att du skall uppnå hållbara och hälsofrämjande fysiska aktivitetsvanor.

Vi inleder med ett samtal om dina förutsättningar och gör en aktivitetsplan utifrån ditt FaR. Vi talar om vardagsaktivitet, träning och stillasittande. Därefter startar du aktivitet som du valt, själv eller med instruktion av fysioterapeuten om du vill. Du kan vara aktiv hemma, på träningsanläggning, utomhus eller i en förening. Du har stöd av fysioterapeuten på telefon, digitalt eller på FaR-mottagningen. Stödet avslutas med ett samtal där vi planerar din fortsatta fysiska aktivitet.

Vi tar emot barn, unga och vuxna. Du som vårdnadshavare kan också få råd och stöd att skapa en aktivare vardag för ditt barn. Vi erbjuder även anpassad gruppträning för barn 6-9 år. Läs mer på:
FaR-mottagning för barn och unga

Stöd av dietist

Barn och unga med övervikt (ej fetma*) kan också träffa dietist, till detta behövs inget FaR. *Du kan läsa mer om skillnaden på övervikt och fetma på 1177.se. Läs mer på:
Dietist på FaR-mottagning

Vill du veta mer om stödet av fysioterapeut eller dietist på FaR-mottagning? Du kan läsa mer om hur processen på FaR-mottagning går till i vår folder:

Svenska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Engelska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Arabiska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Persiska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Somaliska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Under den pågående pandemin sker våra möten på FaR-mottagning ofta på distans (telefon/video) eller utomhus. Vi erbjuder fysiska möten när det behövs och önskas. Om du själv bokar ett första besök till FaR-mottagning via webben ringer vi dig för ett telefonmöte på bokad tid. Önskar du att vi har ditt första besök på video eller fysiskt på FaR-mottagningen, boka genom vår bokningstelefon 031-346 06 40 .

Vi erbjuder individanpassat stöd och hittar lösningar för att du ska kunna komma igång med fysisk aktivitet. Vi utför nu gyminstruktioner både ute och inne, på ett smittsäkert sätt, när det behövs och önskas. Vi hjälper dig också gärna med alternativ till träningsinstruktion på gym inomhus.

Från den första september är Göteborg Stads gym, motionscentrum och simhallar öppna igen. Alla anläggningar vi samarbetar med har på olika sätt anpassat utbud och tillgänglighet, se länkarna nedan. Frågor om kort och medlemskap hänvisar vi till respektive anläggning:

Träningstips i Coronatider

Det är viktigt att trots rådande situation fortsätta med goda levnadsvanor. Det går bra att vara fysiskt aktiv och fortfarande följa smittskyddsrekommendationerna. På sidan Fysisk aktivitet i Coronatider kan du få tips och råd om träning under den pågående Coronapandemin.

Boka på telefon

För bokning av tid och tolk samt för övriga frågor - ring 031-346 06 40.

Inför ditt första besök

  • Ta med ditt FaR (fysisk aktivitet på recept).
  • Du behöver inte vara ombytt första gången vi ses.
  • Stödet är till för alla, oavsett aktivitetsnivå. Men vi utför inga utredningar av skador eller sjukdomar.
  • Vid förhinder ring 031-346 06 40 eller avboka via www.1177.se.

Hitta FaR-mottagning

Vill du veta mer om anläggningarna där det finns FaR-mottagning? Här kan du hitta adresser, tillgänglighetsinformation med mera.

Senast uppdaterad: 2021-09-15 08:16