Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

FaR-mottagning

FaR-mottagning finns till för dig som fått fysisk aktivitet på recept (FaR) och önskar personlig vägledning. Vi hjälper dig att hitta en hållbar och hälsofrämjande aktivitetsnivå som passar just dig!

Under den pågående pandemin sker våra möten på FaR-mottagning på distans (telefon/video) eller utomhus. Vi erbjuder individanpassat stöd och hittar alternativa lösningar för att komma igång med fysisk aktivitet. 
Läs mer under FaR-mottagning i Coronatider.

Stöd av fysioterapeut

Under 3-6 månader får du stöd av fysioterapeut längs vägen mot att uppnå dina mål, med samtal, vägledning och träningsintroduktion. Det övergripande målet är att du skall uppnå hållbara och hälsofrämjande fysiska aktivitetsvanor.

Vi inleder med ett samtal om dina förutsättningar och gör en aktivitetsplan utifrån ditt FaR. Vi talar om vardagsaktivitet, träning och stillasittande. Därefter startar du aktivitet som du valt, själv eller med instruktion av fysioterapeuten om du vill. Du kan vara aktiv hemma, på träningsanläggning, utomhus eller i en förening. Du har stöd av fysioterapeuten på telefon, digitalt eller på FaR-mottagningen. Stödet avslutas med ett samtal där vi planerar din fortsatta fysiska aktivitet.

Vi tar emot barn, unga och vuxna. Du som vårdnadshavare kan också få råd och stöd att skapa en aktivare vardag för ditt barn. Vi erbjuder även anpassad gruppträning för barn 6-9 år.
Träning för barn

Stöd av dietist

Barn och unga med övervikt (ej fetma*) kan också träffa dietist, till detta behövs inget FaR. *Du kan läsa mer om skillnaden på övervikt och fetma på 1177.se. 
Dietist på FaR-mottagning

Vill du veta mer om stödet av fysioterapeut eller dietist på FaR-mottagning? Du kan läsa mer om hur processen på FaR-mottagning går till i vår folder:

Svenska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Engelska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Arabiska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Persiska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Somaliska: FaR-mottagningsfolder (PDF)

Under den pågående pandemin sker våra möten på FaR-mottagning på distans (telefon/video) eller utomhus. Vi erbjuder individanpassat stöd och hittar alternativa lösningar för att komma igång med fysisk aktivitet.

OBS! Kontakt med FaR-mottagning innebär inte möjlighet att träna på anläggningarnas stängda gym eller bassänger. Vid starten på juni börjar Göteborg Stads gymanläggningar successivt att öppna upp. På FaR-mottagningen utför vi fortfarande inga gyminstruktioner. När ändringar sker angående detta kommer information upp här. 

Anläggningar vi samarbetar med har på olika sätt anpassat utbud och tillgänglighet, se länkarna nedan. Frågor om kort och medlemskap hänvisar vi till respektive anläggning:

Träningstips i Coronatider

Det är viktigt att trots rådande situation fortsätta med goda levnadsvanor. Det går bra att vara fysiskt aktiv och fortfarande följa smittskyddsrekommendationerna. På sidan Fysisk aktivitet i Coronatider kan du få tips och råd om träning under den pågående Coronapandemin.

Under sommaren 2021 erbjuder FaR-mottagningar anpassad utomhusträning i grupp för vuxna som har fått FaR och har kontakt på FaR-mottagning. Passen vill inspirera till träning utomhus och visa på möjligheter att träna kondition och styrka - med kroppen som belastning, med gummiband eller med redskapen i utegymmet. Vi har även individuella genomgångar utomhus.

För att Coronaanpassa passen har vi max 8 deltagare per grupp. Ansvarig fysioterapeut påminner om att hålla distans under passet och varje deltagare får eget gummiband. Passen sker utomhus.

Du anmäler dig genom att prata med din kontakt på din FaR-mottagning.

Var och när är det?

Utomhusträning i grupp hos FaR-mottagning finns på två ställen i Göteborg, se tider nedan:

Slottsskogen

Pågår tisdag och torsdag 17 juni till 15 juli.

  • Guidad utomhusträning på Dalens utegym med gemensam uppvärmning tisdag och torsdag kl 13-14. Nivå: alla kan vara med.
  • Promenad/aktivitetsbana i Slottsskogen med stopp för muskelstärkande träning torsdag kl 10-11.30. Nivå: klara av att gå i backar och på ojämnt underlag.

Samling vid Slottskogsvallens idrottscentrums huvudentré.
Adress: Lars Israel Wahlmans väg 32.
Telefon till fysioterapeut Camilla: 0768- 32 86 02
Telefon till fysioterapeut Emma: 072-226 76 54

Angered Arena

Utomhus vid Angered Arena. Gemensam uppvärmning och funktionella träningsstationer. Passet avslutas med en frivillig promenad i måttligt tempo. Nivå: alla kan vara med.

Torsdag 3 juni kl 13-14
Torsdag 10 juni kl 13-14
Torsdag 17 juni kl 10-11 
Torsdag 24 juni kl 10-11 
Torsdag 1 juli kl 13-14
Torsdag 8 juli kl 13-14

Samling vid anläggningens huvudentré.
Adress: Högaffelsgatan 15
Telefon till fysioterapeut Maria: 0725- 06 81 80

Telefonbokning

För bokning av tid och tolk samt för övriga frågor - ring 031-346 06 40!

Inför ditt första besök

  • Ta med ditt FaR (fysisk aktivitet på recept).
  • Du behöver inte vara ombytt första gången vi ses.
  • Stödet är till för alla, oavsett aktivitetsnivå. Men vi utför inga utredningar av skador eller sjukdomar.
  • Vid förhinder ring 031-346 06 40 eller avboka via www.1177.se.

Hitta FaR-mottagning

Vill du veta mer om anläggningarna där det finns FaR-mottagning? Här kan du hitta adresser, tillgänglighetsinformation med mera.

Senast uppdaterad: 2021-06-02 08:55