Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gymträning för tonåringar

Lär dig gymma i minigrupp ihop med fysioterapeut på Lundbybadet. Med pepp och individuellt motivationsstöd kan du komma igång med aktivare vanor och lära dig grunderna i gymträning. Sedan kan du träna på gym varsomhelst och närsomhelst!

Gymträningen sker på Lundbybadet på torsdagar under vårterminen 2022.

För att delta behöver du ha ett recept på fysisk aktivitet, FaR. Be din skolsköterska eller vårdkontakt (till exempel på ungdomsmottagningen, vårdcentralen, rehab, BUM eller BUP) om ett FaR och boka en tid till fysioterapeut på FaR-mottagning. Din skolsköterska eller vårdkontakt kan hjälpa dig med bokningen om du vill. Skriv eller nämn vid bokningen att du är intresserad av att testa gym på Lundbybadet.

Boka tid till FaR-mottagning

Vill du boka tid till FaR-mottagning? Här hittar du information om hur du bokar fysiska besök, videobesök eller besök med tolk till FaR-mottagning.

Så här går det till på FaR-mottagning och gymträning i grupp

Först har du ett samtal med fysioterapeuten på FaR-mottagning, för att lägga upp en plan för hur du ska komma igång. Vi rekommenderar att en vårdnadshavare är med, men du får komma själv. Du kan själv välja om du vill komma till någon av våra FaR-mottagningar eller om det passar bättre att ha samtalet via video eller telefon. Ta med ditt FaR! Du behöver inte vara ombytt. De individuella samtalen och gymintroduktionen är kostnadsfria, sedan betalar du bara för själva gymträningen i grupp.

Du får en individuell genomgång i gymmet med din fysioterapeut där ni tar fram ett träningsprogram som passar dig. Du behöver vara ombytt och ha skor för inomhusbruk. Den individuella gymintroduktionen är kostnadsfri.

Därefter är det dags för gymträningen i grupp. Du får hjälp av fysioterapeut att utföra programmet, stegra övningarna, coachning och pepp. Du kan vara med upp till 6 veckor. Maxantal för gruppen är 6 deltagare. Du behöver vara ombytt och ha skor för inomhusbruk. 

Ålder

Från året du fyller 13 år till och med 19 år. 

När

Torsdagar kl 14.45-15.45.
Intag till och med 2022-05-28, sista tillfället 2022-06-16.
Se till att komma i god tid så att du hinner byta om innan.
 

Var

Gymträningen är på Lundbybadet, Lantamannagatan 5, Göteborg. 

Kostnad för gymträning i grupp

Under 18år: 30 kr per gång alternativt 350 kr för 3 månader.  
Från 18år: 75 kr per gång alternativt 750 kr för 3 månader. 
Eventuellt kan din skola hjälpa dig med kostnaden. 3 månaderskortet kan även användas för annan träning och bad på Lundbybadet och andra träningsanläggningar inom Göteborgs Stad/Idrott- och föreningsförvaltningen.  
Du betalar engångsavgiften/kortet i receptionen när du kommer.   

Efter 6-8 veckors deltagande i gruppen har du ett samtal med din fysioterapeut där ni stämmer av hur det gått och planerar hur du ska gå vidare.

3-6 månader efter ditt första samtal på FaR-mottagning hålls ett avslutande samtal. Fysioterapeuten sammanfattar hur det gått och skriver till den som gett dig FaR:et.

Om du har ringt 031-346 06 40 och bokat din tid så ringer du samma nummer för att avboka. Om du har bokat din tid via 1177 så avbokar du din tid via 1177.se.

Du kan boka besök till FaR-mottagning med tolk - både om du kommer på fysiskt besök eller har videobesök. Besök med tolk bokas alltid genom att ringa 031-346 06 40. Läs mer om att boka besök med tolk här samt hitta översatt information.

På grund av spridningen av covid-19 kan förutsättningarna för gruppen på kort varsel ändras. Vi följer rådande riktlinjer och rekommendationer från Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten.

Vill du skriva ut informationen? Här finns en flyer för utskrift:
Flyer Gymträning för tonåringar, vår 2022 (pdf)

Besök vårdgivarwebben för mer information om att använda fysisk aktivitet och FaR som förebyggande och åtgärdande insats - www.vgregion.se/fysiskaktivitet

Gällande elevers deltagande i gymträningen - fundera på om ni kan ta ställning till följande punkter på er skola:

  • Kan eleverna få lov att gå tidigare från lektioner för att delta i gymträningen i de fall det är befogat?
  • Kan deltagande i gruppen komplettera/ersätta undervisning i idrott&hälsa för de elever som riskerar underkänt?
  • Kan skolan stå för kostnaden?
    Lundbybadet/Idrotts- och föreningsförvaltningen kan ordna med organisationsklippkort.

Saknas möjligheter för skolan att bekosta träningen och om det föreligger ekonomiska hinder hos eleven kan bidrag sökas från exempelvis Majblomman.

Vid frågor om Gymträning för tonåringar - kontakta rh.cffagoteborg@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2022-02-28 13:56