Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hitta FaR-mottagning

Här hittar du information om alla våra FaR-mottagningar. En gång i halvåret trycker vi ett blad med information om våra mottagningar, om ändringar sker däremellan så kan du läsa all aktuell information på denna sida.

Nyheter

Närhälsan Gamlestadstorget Rehabmottagning har nu utökat från att bara ha matprat till att även ta emot individuella besök med dietist för barn och unga med övervikt - läs mer på Dietist på FaR-mottagning

Lundbybadet är nu toppfräscht efter renoveringen och FaR-mottagningen är öppen. OBS! Bassäng och gym kommer tills vidare att fortsätta vara stängda för allmänheten, även efter FaR-mottagningens öppnande.

Vi har nu öppnat FaR-mottagningen på Slottsskogsvallens idrottscentrum även för barn och unga. 

Nu går det återigen att boka tider på FaR-mottagning på Ruddalens idrottscentrum.

FaR-mottagning i Coronatider

Under den pågående pandemin sker våra möten på FaR-mottagning i första hand på distans (telefon/video) eller utomhus. Vi erbjuder individanpassat stöd och hittar alternativa lösningar för att du ska kunna komma igång med fysisk aktivitet.

OBS! Kontakt med FaR-mottagning innebär inte möjlighet att träna på anläggningarnas stängda gym eller bassänger. Vid starten på juni börjar Göteborg Stads gymanläggningar successivt att öppna upp. På grund av den fortsatta smittspridningen försöker vi i första hand att hitta alternativ till gyminstruktioner inomhus.

Anläggningar vi samarbetar med har på olika sätt anpassat utbud och tillgänglighet under pandemin. Du hittar länk till respektive anläggnings hemsida nedan för mer information. Frågor om kort och medlemskap hänvisar vi till respektive anläggning. 

FaR-mottagningarna

Här kan du läsa om våra olika FaR-mottagningar. Du väljer själv den FaR-mottagning som passar dig bäst.

Tar emot barn och vuxna. Här finns bassäng och barngrupp.

Adress: Högaffelsgatan 15

Hållplats: Angered Centrum

Flexlinje: Mötesplats 104

Tillgänglighet: Handikapparkering finns intill entrén, 700 meter från spårvagn och buss. Plan mark fram till entré, reception, samtalsrum och gym. Dörrbredd till samtliga lokaler tillräcklig för rullstol. Handikapptoaletter och tillgänglighetsanpassat omklädningsrum finns. Utrymmet i gymmet är tillgängligt men vid konditionsmaskinerna något trångt. Anpassade träningsredskap finns. Tillgång till bassänglift och varmbassäng.

Du kan läsa mer om tillgängligheten genom att söka på Angered Arena i Tillgänglighetsdatabasen.

Hemsida: www.goteborg.se/angeredarena  

Tar emot barn och vuxna. Här finns bassäng.

Adress: Slottsskogsgatan 12

Hållplats: Jaegerdorffsplatsen, Mariaplan

Flexlinje: Mötesplats 930

Tillgänglighet: Handikapparkering finns intill entrén. Plan mark fram till entré, reception, samtalsrum och gym. Dörrbredd till samtliga lokaler tillräcklig för rullstol. Handikapptoaletter och tillgänglighetsanpassat omklädningsrum finns. Utrymmet i gymmet är tillgängligt och det går att ta stöd mot gymapparater och liknande vid förflyttningar. Anpassade träningsredskap finns. Tillgång till bassänglift och varmbassäng.

Du kan läsa mer på: Tillgänglighet på Dalheimers hus

Hemsida: www.goteborg.se/dalheimershus 

På denna mottagning finns dietist för barn och unga med övervikt, läs mer om detta stöd på Dietist på FaR-mottagning .

Adress: Pianogatan 86

Hållplats: Frölunda Torg eller Västra Frölunda Kyrka

Flexlinje: Mötesplats 1231

Tillgänglighet: Sök på Familjecentralen Trädet i Tillgänglighetsdatabasen.

Hemsida: www.goteborg.se/familjecentraler

Tar emot barn och vuxna.

Adress: Lergöksgatan 8

Hållplats: Bergkristallsgatan

Flexlinje: Mötesplats 1279

Tillgänglighet: Parkering finns intill entrén. 600 meter från buss och 800 meter från spårvagn. Plan mark fram till entrén och receptionen. Samtalsrum och gym ligger på övre våningen. Trappa med 15 steg, hiss finns inte. Anläggningen lämpar sig således bra om man kan gå i trappa. Dörrbredd till entré, reception och gym tillräcklig för rullstol. Dörrbredd till samtalsrum är otillräcklig för rullstol. Ingen tillgång till handikappanpassad toalett eller omklädningsrum. Utrymmet i gymmet är tillräckligt för gånghjälpmedel om man klarar trappan. Begränsat utbud av anpassade träningsredskap.

Du kan läsa mer på: Friskis och Svettis information om tillgänglighet

Hemsida: www.friskissvettis.se/goteborg/tranahar/frolunda 

Tar emot vuxna.

Adress: Gibraltargatan 3

Hållplats: Kapellplatsen, Ålandsgatan och Vidblicksgatan

Flexlinje: Mötesplats 2735

Tillgänglighet: Handikapparkering utanför entrén, buss och flexlinje inom 40 meter. Trappa eller hiss upp till entré.  Anläggningen har många våningar, nivåskillnader inom våningar samt trösklar och till viss del trånga utrymmen. Hiss finns mellan våningarna, öppnas från entrén av personal. Omklädningsrummen kräver trappa eller hiss, damernas även trappsteg eller ramp. Handikapptoalett finns. Gymmet är något trångt, några anpassade maskiner finns. Anläggningen bedöms inte anpassad för rullstol.

Du kan läsa mer på:  Friskis och Svettis information om tillgänglighet

Hemsida: www.friskissvettis.se/goteborg/harfinnsvi/johanneberg 

Tar emot barn och vuxna. Här finns bassäng.

Adress: Valhallagatan 3

Hållplats: Scandinavium

Flexlinje: Mötesplats 795

Tillgänglighet: Handikapparkering finns precis utanför entrén, spårvagn 250 meter gångväg. Entrén har en trappa med åtta steg, alternativ ingång med brant yttre ramp kan öppnas när anläggningen är bemannad och har sedan ett trappsteg utan ramp. Fri passage till samtalsrum med 80 cm bred dörr, tröskel cirka två cm. Gym i samma plan och utan nivåskillnader, trångt bland konditionsapparater. Begränsat utbud av anpassade träningsredskap. Handikappanpassad toalett. Valhallabadets bassäng ligger i samma byggnad med ramp till entré och varmbassängen har lift.

Du kan läsa mer på:  Friskis och Svettis information om tillgänglighet

Hemsida: www.friskissvettis.se/goteborg/harfinnsvi/valhalla   

Tar emot barn och vuxna. Här finns bassäng.

Adress: Kärra centrum 20

Hållplats: Kärra Centrum

Flexlinje: Mötesplats 2130

Tillgänglighet: Handikapparkering och närmaste busstation finns utanför entrén. Plan mark fram till entré, reception, samtalsrum och gym. Dörrbredd till samtliga lokaler är tillräcklig för rullstol. Handikapptoaletter och omklädningsrum med utrymme för rullstol finns. Utrymmet i gymmet är lite trångt. Anpassade träningsredskap finns inte. Bassäng finns men ingen tillgång till bassänglift och varmbassäng.

Du kan läsa mer om tillgängligheten genom att söka på Kärra simhall på tillgänglighetsdatabasen

Hemsida: www.goteborg.se/karrasimhall 

­Tar emot vuxna. Bassäng och gym är stängda på grund av rådande läge.

Adress: Lantmannagatan 5

Hållplats: Rambergsvallen

Flexlinje: Mötesplats 1823

Tillgänglighet: Handikapparkering finns. Kollektiva transporter nära entrén, utan trappa. Fri väg till entré och reception, personal öppnar grind till anläggning inklusive samtalsrum. Hiss finns till gymmet, dörren in dit är 80 cm bred och kan vara lite tung. Bredare öppning kan öppnas av viss personal, gymmet är inte alltid bemannat. Gymmet är nästan fritt från nivåskillnader, vid de fria vikterna finns ramp vid förhöjning. Handikapptoalett och tillgänglighetsanpassat omklädningsrum finns. Bassäng har god dörrbredd, lift saknas.

Du kan läsa mer om tillgängligheten genom att söka på Lundbybadet på Tillgänglighetsdatabasen

Hemsida: www.goteborg.se/lundbybadet

Här finns matprat. Här finns också mottagning med dietist för barn och unga med övervikt. Läs mer på Dietist på FaR-mottagning . 

Adress: Triörsgatan 2

Hållplats: Angered Centrum

Flexlinje: Mötesplats 100

Tillgänglighet: Sök på Närhälsan Angered Rehabmottagning i Tillgänglighetsdatabasen

Hemsida: www.narhalsan.se/angeredrehabmottagning

 

Här finns matprat. Här finns också mottagning med dietist för barn och unga med övervikt. Läs mer på Dietist på FaR-mottagning . 

Adress: Gamlestadsvägen 4

Hållplats: Gamlestads torg

Flexlinje: Mötesplats 387

Tillgänglighet: Sök på Närhälsan Gamlestadstorget Rehabmottagning i Tillgänglighetsdatabasen

Hemsida: www.narhalsan.se/gamlestadstorgetrehabmottagning 

Tar emot vuxna.

Adress: Musikvägen 55

Hållplats: Musikvägen

Flexlinje: Mötesplats 1214

Tillgänglighet: Handikapparkering finns precis utanför entrén, spårvagn 800 meter i lite uppförsbacke. Entrén har två cm tröskel, är annars plan. Samtalsrum har alternativ bred ingång som är tillgänglig med rullstol. Gym har bred dörr och är fri från nivåskillnader, trångt bland vissa maskiner. Visst utbud av anpassade träningsredskap. Väl anpassat cirkelträningsrum nås med ramp. Handikapptoalett finns med 86 cm bred dörr. Ingen bassäng.

Du kan läsa mer om tillgängligheten genom att söka på Ruddalens idrottscentrum i Tillgänglighetsdatabasen.

Hemsida: www.goteborg.se/ruddalen 

Tar emot barn och vuxna.

Adress: Lars Israel Wahlmans väg 32

Hållplats: Marklandsgatan

Flexlinjen: Mötesplats 1084

Tillgänglighet: Handikapparkering finns 70 meter från entrén, spårvagn och buss 600 meter gångväg. Plan mark fram till entrén, receptionen och samtalsrum. Trösklar på vägen till gymmet. Dörrbredd till samtliga lokaler är tillräcklig för rullstol. Handikapptoaletter finns men ingen tillgång till anpassat omklädningsrum. Utrymmet i gymmet som ligger på markplan är anpassat så det går att ta sig till vissa gymmaskiner medan det finns lister och nivåskillnader till andra. På andra våningen finns träningslokaler som går att ta sig till med hiss. Anpassade träningsredskap finns. 

Du kan läsa mer om tillgängligheten genom att söka på Slottskogsvallens idrottscentrum i Tillgänglighetsdatabasen

Hemsida: www.goteborg.se/slottsskogsvallen 

Dietist på FaR-mottagning

Dietist finns för barn och unga med övervikt på anläggningarna Närhälsan Angered Rehabmottagning, Friskis och Svettis Kvillebäcken och Familjecentralen Trädet.

Läs mer om anläggningarna ovan och mer om stödet på:

Dietist på FaR-mottagning

Kostnader

Stödet från FaR-mottagningen är kostnadsfritt. Du står själv för eventuella kostnader för träningskort eller medlemskap, beroende på vilken aktivitet du väljer. Högkostnadsskydd gäller ej.

Försäkring vid träning

Du är inte försäkrad mot skador eller olyckor genom den FaR-mottagning som du tränar på. Vi uppmuntrar dig att ha en egen skade- och olycksfallsförsäkring.

Mer om FaR-mottagning

Tryck här för att komma till FaR-mottagningssidan där du kan läsa om FaR-mottagning och vårt arbete under corona.

FaR-mottagningsbladet

Varje halvår gör vi ett FaR-blad med information om FaR-mottagningarna. Du kan få detta i tryckt variant från den vårdgivare som förskrivit FaR:et eller från oss på Centrum för fysisk aktivitet.

Svenska: FaR-mottagningsblad 2021-01-01 (PDF)

Engelska: FaR-mottagningsblad 2021-01-01 (PDF)

Arabiska: FaR-mottagningsblad 2021-01-01 (PDF)

Persiska: FaR-mottagningsblad 2021-01-01 (PDF)

Somaliska: FaR-mottagningsblad 2021-01-01 (PDF)

I texten på denna hemsida hittar du alltid den mest uppdaterade informationen, om ändringar görs mellan uppdateringarna av FaR-bladet så hittar du det på denna hemsida.


Senast uppdaterad: 2021-09-09 10:53