Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Rörelse utomhus

Här hittar du tips på kostnadsfria aktiviteter som du kan göra utomhus. Att röra sig i naturen ger många positiva hälsoeffekter, både fysiskt och psykiskt. Till exempel att puls och blodtryck går ner, stress minskar och sömnen förbättras.

Göteborgs Stad lyfter kostnadsfria utomhusaktiviteter som man kan göra på egen hand eller i mindre grupp:

Naturkartan:
Du kan också hitta vandringsleder på naturkartan. Sök på Hälsans stig och hitta trygga promenadslingor utan givna start- eller slutpunkter.

Hittaut Göteborg:
Leta checkpoints och upptäck din närmiljö med hittaut.

Västkuststiftelsen arrangerar guidade vandringar i naturreservat.

På 1177 vårdguiden finns instruktioner för stavgång och instruktioner för powerwalk.
Här finns även instruktionen om stavgång för utskrift (pdf).

Friluftsfrämjandet har tagit fram #Skogsmulle30 day challenge med utmaningar att göra varje dag i en månad.

Gör promenaden roligare genom att gå en tipspromenad. Det finns färdiga tipspromenader i appar, sök på "tipspromenad". Kombinera frågorna med övningar som främjar styrka, kondition, balans, koordination och rörlighet! Gör till exempel tåhävningar, knäböj eller stå på ett ben medan du svarar på frågan. 

Friluftslivets år

Friluftslivets år 2021 är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket. Projektet handlar om att få fler människor att vara ute och prova friluftsliv. Under hela året kommer cirka 150 olika aktörer inom friluftsliv arrangera aktiviteter för att få fler att prova friluftsliv. Läs mer på projektets hemsida Luften är fri.

Senast uppdaterad: 2021-04-21 15:17