Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Filmer med rörelse och träning

Här hittar du tips på filmer med träning på olika nivåer.

Centrum för fysisk aktivitet/Västra Götalandsregionen har tagit fram två träningsprogram med tillhörande instruktionsfilmer - ett för att göra utomhus och ett för att göra inomhus. Programmen visar övningar som du kan göra på en lättare eller en svårare nivå.

På Göteborg stads hemsida finns instruktionsfilmer för träning utan redskap och instruktionsfilmer för träning på utegym.

På 1177 vårdguiden finns filmer för att enkelt komma igång med styrketräning hemma. Rörelserna visas på tre olika svårighetsnivåer. 

På Göteborg stads hemsida finns ett inspelat träningspass på 20 minuter för balans och styrka hemma. Stående och sittande övningar.

Region Gotland har skapat filmer med inspiration till rörelse.

SVT sänder Hemmagympa med Sofia varje vardagsmorgon. Titta i tablån för exakt tid eller titta på SVTplay. Testa även Yoga med Sofia på SVTplay. 

Hjärt- och lungfonden har skapat filmer med sitt- och stågympa och medicinsk yoga.

Parasportförbundet har tagit fram träningsfilmer för personer med funktionsnedsättning.

Svenska Gymnastikförbundet har en Youtube-kanal med filmer med pausgympa med olika inriktning och svårighetsnivå.

Generation pep har samlat länkar med rörelsetips. Dessutom lägger de dagligen upp nya rörelsefilmer på youtube, instagram och Facebook.

På SVTplay finns Alex träning med dagens övning och träningspass för barn och unga.

Digifritids är ett digitalt fritids med filmer på aktiviteter. Sidan är framtagen av Rädda Barnen och Generation pep.

GoNoodle har en mängd roliga rörelsepauser. Sidan är på engelska och kräver att man skapar ett konto, men är kostnadsfri och utan reklam. Finns även som app.

I Aktivitetskatalogen finns ett avsnitt om Appar, webb & teknik med tips på träningsappar med filmer att följa.


Senast uppdaterad: 2021-02-19 08:55