Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Varför fysisk aktivitet?

Här kan du läsa mer om varför det är bra att vara fysiskt aktiv och vad rekommendationerna säger om hur mycket man bör röra på sig för en god hälsa.

Centrum för fysisk aktivitet har tagit fram informationsblad om olika typer av fysisk aktivitet/träning: konditionsträning, styrketräning, balansträning och fysisk aktivitet i naturen. Här kan du läsa mer om varför man ska träna, hur man kan träna och vilka effekter det kan ge. 

Informationsblad om konditionsträning (pdf)

Informationsblad om styrketräning (pdf)

Informationsblad om balansträning (pdf)

Informationsblad om fysisk aktivitet i naturen (pdf)

Regeringen har tillsatt en kommitté för att främja fysisk aktivitet i befolkningen. Kommittén har tagit fram en bok som vänder sig till dig som vill få inspiration att röra dig mer i vardagen. All rörelse räknas och varje steg är ett steg mot bättre hälsa. Läs boken digitalt via länken nedan: 

Varje rörelse räknas (pdf)

All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Risken för sjukdomar minskar och du känner dig gladare, piggare och starkare. 

På 1177 kan du läsa mer om fysisk aktivitet och effekter på hälsan, hur mycket du bör röra på dig och få tips för att komma igång:

Rörelse är livsviktigt - 1177


Senast uppdaterad: 2023-05-29 11:24