Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Ta stöd av oss!

Ligger din skola i Göteborg? Då kan vi stötta er i att bli en skola i rörelse! Vi fungerar som bollplank och erbjuder bland annat föreläsningar och workshops. Vårt stöd är kostnadsfritt.

Vår vision...

... är att alla elever ska erbjudas 60 minuters daglig rörelse inom ramen för hela skoldagen.

Genom generella insatser med hälsofrämjande fysisk aktivitet och individanpassad fysisk aktivitet kan alla elever öka sin dagliga aktivitet. Olika personalkategorier kan vara delaktiga i att öka den dagliga rörelsen på olika sätt, för alla och för enskilda elever. Vi är gärna med i era processer, ger förslag på hur ansvar och uppgifter kan fördelas mellan olika roller och stöttar olika personalgrupper.

Med denna hemsida vill vi inspirera och förenkla för skolor att uppnå detta. Vår strävan är att presentera kostnadsfria alternativ med en offentlig eller ideell avsändare så långt det är möjligt. Vill du diskutera innehållet på vår hemsida är du hjärtligt välkommen att höra av dig.

Initiativet Skola i rörelse drivs av Centrum för fysisk aktivitet Göteborg, som är en offentlig verksamhet inom Västra Götalandsregionen. För att läsa mer om oss - besök gärna www.vgregion.se/fargoteborg.

Utbildning på din skola

Finns din skola i Göteborg? Har skolan en uttalad önskan om att jobba med mer daglig rörelse? Då kan vi stötta skolan i det arbetet! Bland annat kan vi komma till ett APT och hålla en 1-timmes utbildning/work shop för att höja kunskapen. 

Föreläsningar:

  • Fysisk aktivitet, hälsa & inlärning
  • Fysisk aktivitet & psykisk hälsa
  • Fysisk aktivitet &  neuropsykiatri

Workshops:

  • Rastaktivitet
  • Rörelse under lektionstid

Vi träffar gärna elevhälsoteamet för att tillsammans se hur enskilda elever kan stöttas med fysisk aktivitet och FaR som åtgärdande insats. Vår enhet utbildar kontinuerligt hälso- och sjukvården i fysisk aktivitet/FaR som behandling och prevention samt håller i nätverk för vårdgivare som är intresserade av fysisk aktivitet och FaR.

Har ni önskemål om en föreläsning/workshop med fysisk aktivitet och ett annat tema är ni välkomna att höra av er!

 

Anna Orwallius

Fysioterapeut Centrum för fysisk aktivitet Göteborg/Skola i rörelse
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2017-10-05 10:57