Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mini-Maria

Är du 13-21 år? Har du frågor eller problem som rör alkohol, droger eller spel om pengar? Då är du varmt välkommen till Mini-Maria. Även du som närstående är välkommen.

På Mini-Maria arbetar socionomer, sjuksköterskor, psykologer och läkare tillsammans för att hjälpa dig och dina närstående med råd, stöd och behandling.

Du behöver ingen remiss för att komma till Mini-Maria. Alla besök är kostnadsfria och vi har tystnadsplikt.

Just nu finns det Mini-Maria-mottagningar i Göteborg, Norra, Södra och Västra delen av Västra Götalandsregionen. Mottagningar i Skaraborg (Östra delen) kommer att öppna inom kort. Mottagningarna drivs i samverkan mellan länets kommuner och Västra Götalandsregionen.

För dig som bor i Göteborg och Öckerö finns nu en onlinemottagning. För mer information se under Mini-Maria Göteborg.

imaget1dkg.png

Mini-Maria Göteborg

Mini Maria Göteborg har tre mottagningar; Nordost, Hisingen och Centrum-Väster. Se kontaktuppgifter i listan nedan. 

 

Här kan du läsa mer om Mini-Maria Göteborg och Mini-Maria Online

Mini-Maria Södra

Mini Maria Södra har en huvudmottagning i Borås och mindre mottagningar på följande orter: Ulricehamn, Tranemo, Vårgårda, Herrljunga, Bollebygd och Svenljunga. Se kontaktuppgifter i listan nedan. 

Här kan du läsa mer om Mini-Maria Södra

Mini-Maria Västra

Till Mini-Maria Västra hör följande kommuner: Ale, Alingsås, Härryda, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Mölndal, Partille och Stenungsund. Det finns fem fysiska mottagningar.  Se adresser och kontaktuppgifter i listan nedan. 

Mini-Maria Norra

Till Mini-Maria Norra hör följande kommuner: Trollhättan,­ Uddevalla, Vänersborg, Lysekil, Orust, Sotenäs, Tanum, ­Strömstad, Färgelanda, Dals-Ed, Bengtsfors, Munkedal och ­Mellerud.

Här kan du också få hjälp:

Bona Via

Till Bona Via kan du komma om du har någon förälder/vuxen i din familj som dricker för mycket alkohol eller använder narkotika eller läkemedel. Bona Via erbjuder grupper för dig som ung och dig som närstående vuxen.

Respons alkoholrådgivning

Dricker du för mycket? Är du anhörig till någon med alkoholproblem? Har du vuxit upp i familj med alkoholproblem? Bor du i Göteborg och är över 20 år kan du vända dig till Respons med frågor om alkoholberoende och alkoholmissbruk.

Spelberoende / skärmhälsa

Mottagningen för spelberoende och skärmhälsa finns för dig över 16 år som har ett beroende av spel om pengar, eller ett problematiskt datorspelande/datorspelsberoende. Även du som anhörig kan få hjälp och stöd.

Stödlinjen

Är du orolig för ditt eller någon annans spelande om pengar? Stödlinjen erbjuder hjälp via telefon eller chatt. Du kan vara anonym.

Läs mer här:

UMO.se

UMO.se är din ungdomsmottagning på nätet. På UMO.se kan du bland annat läsa om tobak, alkohol och droger, ställa anonyma frågor och personliga svar.

IQ.se

Testa dina alkoholvanor och lär dig mer om alkohol . På IQ.se finns även en tonårsparlör för dig som förälder. IQ.se är Systembolagets dotterbolag med uppdrag att verka för ett smartare förhållningssätt till alkohol.

Drugsmart.com

På Drugsmart.com hittar du information om alkohol och droger, kan läsa personliga berättelser och ställa egna frågor.


Senast uppdaterad: 2023-04-20 09:52