Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ung Utsatt - sexuella övergrepp

Kontaktuppgifter

Öppettider

måndag
8:00 - 16:45
tisdag
8:00 - 19:30
onsdag
7:45 - 16:30
torsdag
8:00 - 16:45
fredag
8:00 - 15:00

Besöksadress

Kaverös Äng 5
421 39 Västra Frölunda

Till dig som vill ställa ut

Vill du medverka i konstutställningen genom att ställa ut egna verk. Klicka här för att få information om hur du ska göra.

Välkommen till Ung Utsatt

röda rep som möts i knutar i ett rutmönster

Ung Utsatt är en mottagning för dig icke-binär, kille, tjej 13-24 år, som någon gång blivit utsatt för sexuella övergrepp eller är osäker på om du blivit utsatt. Vi träffar alla - oavsett vem du blev utsatt av och oavsett om det hände nyss eller när du var barn. Vi erbjuder råd, stöd och behandling, individuellt och i grupp.

Välkommen att söka oavsett bostadsort. Välj mellan att träffas fysiskt i Göteborg eller online. Ta kontakt genom att ringa eller boka tid via webben.

Du som har blivit utsatt nyss och behöver akut hjälp med undersökning och spårsäkring, kan vända dig till en akutmottagning i regionen. 

Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL:

Skaraborgs sjukhus:

Sahlgrenska universitetssjukhuset:

Södra Älvsborgs sjukhus:

För dig som transperson: vänd dig till den mottagning som överensstämmer med din kropp / biologiskt kön. 

Läs mer på 1177

Att bli utsatt för våld, övergrepp eller sexuella trakasserier påverkar hälsan. Här kan du läsa mer om vad du kan göra själv och när du ska söka vård. Det finns hjälp för att må bättre.

Från polisanmälan till rättegång

Här hittar du information om hur processen går till från att ett brott anmäls till rättegången. Du får följa två personer som tar sig igenom alla stegen, men också bland annat se en intervju om hur förhör går till.

Läs mer på 1177

Att bli utsatt för våld, övergrepp eller sexuella trakasserier påverkar hälsan. Här kan du läsa mer om vad du kan göra själv och när du ska söka vård. Det finns hjälp för att må bättre.

Från polisanmälan till rättegång

Här hittar du information om hur processen går till från att ett brott anmäls till rättegången. Du får följa två personer som tar sig igenom alla stegen, men också bland annat se en intervju om hur förhör går till.

Till Ung Utsatt kan du vända dig om du har frågor kring sexuella övergrepp och om du har blivit utsatt för övergrepp. Det kanske har hänt nyss eller när du var barn. Kanske en gång eller många gånger. Du kanske är osäker på om det var ett övergrepp. Oavsett, så är du välkommen till oss med din fråga eller berättelse.

Vi som arbetar här är psykologer, psykoterapeut och kurator.

På Ung Utsatt kan du få individuella samtal eller delta i gruppbehandling (Göteborg). Du kan ta kontakt genom att att ringa eller boka tid på webben. Ung Utsatt tillhör Ungdomsmottagningen Västra Götaland. 

På Ung Utsatt kan du få behandling tillsammans med andra unga som har upplevt liknande händelser som du. Vi vet att många är väldigt hjälpta av just gruppbehandling. Andra unga har sagt:

"Nu förstår jag att jag verkligen varit utsatt för sexuellt övergrepp, att det inte är något jag bara hittat på."

"Jag har fått med mig att jag är värd att lyssnas på. Det är en jättestor förändring för mig."

I varje grupp deltar 6-8 deltagare. Till grupperna välkomnas alla oavsett kön, 13-24 år, som någon gång blivit utsatt för sexuella övergrepp. Grupperna ses vid 15 tillfällen, cirka en gång per vecka i två timmar. Varje grupp leds av två terapeuter. Träffarna sker på Göteborg ungdomsmottagningen Väst, Kaverös Äng 5, Västra Frölunda. Vi startar samtalsgrupper regelbundet. 

Kan detta vara något för dig? Vill du veta mer? Boka en tid för ett första individuellt informationssamtal, fysiskt eller online, genom att ringa, skicka sms eller använda bokningslänkarna ovan (gröna rutor). Du är välkommen att boka även om du är osäker. Varmt välkommen! 

 

På Ung Utsatt kan du få individuella samtal med kurator/psykolog/psykoterapeut. Du är välkommen både om du vet att du blivit utsatt för sexuella övergrepp och om du är osäker. Likaså är du välkommen oavsett när det hände och vem/vilka som utsatte dig.

Du bokar tid genom att ringa eller använda länkarna ovan (gröna rutor). Du kan komma på en fysisk träff eller ha samtal online (videobesök). Varmt välkommen!

Ungdomsmottagningen

Ung Utsatt hör till ungdomsmottagningen. På ungdomsmottagningen kan du få hjälp med allt mellan lust och ångest. Klicka här för mer information.


Senast uppdaterad: 2023-09-20 10:44