Centrala och västra Göteborg

I våra aktivitetskataloger hittar du inspiration till rörelse och tips på aktiviteter i centrala och västra Göteborg. Under våren kommer en stadengemensam, webbaserad katalog att lanseras. Fram till att den publiceras ber vi er att söka aktiviteter i höstens kataloger. Kontrollera gärna med aktuell aktivitetsarrangör att uppgifterna stämmer!  För dig som fått FaR (fysisk aktivitet på recept) finns möjlighet att få extra stöd att hitta rätt aktivitet och bli mer fysiskt aktiv via FaR-center. Du kan boka tid per telefon eller här på webben!

FaR-center finns på sex olika anläggningar i centrala och västra Göteborg. Här jobbar fysioterapeuter och dietist med personlig rådgivning och ger dig stöd i upp till sex månader. Besöken är kostnadsfria! Vi har även viss gruppverksamhet på basnivå och inspirationstillfällen (se sidan 6 i aktivitetskatalogerna för både vuxna och barn).

Information om FaR-center

Hälsolots & Hälsotek

Hälsolots och Hälsoteket i Väster är verksamheter som vill inspirera till ett liv med god hälsa. De erbjuder ett program med föredrag, kurser, gruppstöd för livsstilsförändring, hälsorådgivning, kultur och fysisk aktivitet. Verksamheterna finansieras av Västra Götalandsregionen och respektive stadsdelar.

Hälsolots aktiviteter arrangeras i samarbete med stadsdelarna Centrum och Majorna-Linné och är alltid kostnadsfria. Aktiviteterna är öppna för alla från 18 år. På Hälsolots webbsida finns hela aktivitetsutbudet men även samverkanspartners aktiviteter. Du hittar även kontaktuppgifter till verksamheter som på olika sätt arbetar med hälsa nära dig samt en mängd hälsolänkar med information om hälsa och välmående.
www.halsolots.se

Hälsoteket i Väster arrangerar aktiviteter i samarbete med stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg. Aktiviteterna riktar sig till alla åldrar och många av aktiviteterna är kostnadsfria. På hemsidan hittar du aktivitetsprogram.
www.goteborg.se/halsoteketvaster