Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirus covid-19

  • Endast du som har en bokad tid får komma in på mottagningen, inga anhöriga, partners eller medföljande.
  • All drop-in är stängd, vi tar bara emot dig med en bokad tid. Men du kan också söka oss på Ungdomsmottagningen online eller ringa oss på telefonnumret nedan.
  • Har du har tecken på coronavirus eller annan smittsam sjukdom som feber, hosta, utslag, kräkning eller diarré – då ska du INTE besöka mottagningen.

Om du har allmänna frågor om covid-19, ring 11313, läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar eller Aktuellt läge om covid-19 i Västra Götaland Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset läs på 1177.se om hur du kontaktar vården

Vad gör en kurator på ungdomsmottagningen?

Edvard Hultqvist, kurator på Närhälsan Borås ungdomsmottagning.

Edvard Hultqvist jobbar som kurator. Han finns på Ungdomsmottagningen i Borås där han träffar unga som behöver någon att prata med. Här träffar unga i alla åldrar, men de flesta han träffar är i gymnasieåldern.

- När man går i gymnasiet kommer ofta frågor om identitet. Tankar om vem man är och vart man är på väg. Och här kan jag hjälpa till, säger Edvard Hultqvist.

Många kommer också med en upplevelse av låg självkänsla. Då är det viktigt att kunna jobba långsiktigt med den. Därför träffar Edvard många unga över tid, för att hjälpa till med att få en förändring.

- När det kommer till självkänslan handlar det ofta om att se vad man faktiskt gör, att man klarar saker. Och påminna sig om att man klarar av mer än man tror. Träffas man över tid kan vi tillsammans se förändringarna, säger Edvard Hultqvist.

På ungdomsmottagningen kommer ungdomar i alla åldrar upp till 25 år och det handlar inte bara om sex som många tror. Här är det vad ungdomen vill ha hjälp med som styr och det kan handla om familj, kompisar och kanske att man är nyfiken på vad relationer kan vara. Även om livssituationen skiljer mellan än 13-åring och en 24-åring kan funderingarna vara desamma. Det är den variationen av olika ungdomar och att följa de unga över tid som är en av många saker som Edvard Hultqvist tycker är roligt med sitt jobb.

- Det är så roligt att få träffa alla härliga ungdomar och att se så mycket styrka det finns. Det är häftigt när de söker hit på eget initiativ och är så kloka och motiverade, säger Edvard Hultqvist.

Till Edvard kommer många genom kontakt med skola, eller att föräldrar söker för sina barns räkning. Men det kommer också många som söker helt själva, utan att föräldrar eller skola behöver veta.

- Vi finns till för ungdomarna och vi är en så kallad lågtröskelverksamhet. Det betyder att för oss är inga funderingar för stora eller för små, säger Edvard Hultqvist.

Hitta mottagning


Senast uppdaterad: 2019-10-17 12:53