Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Just nu är det speciella tider på grund av coronavirus/covid-19. Ungdomsmottagningarna har öppet som vanligt! Tänk på:

·       Besök inte mottagningen om du har tecken på coronavirus såsom feber, hosta, snuva eller diarré. 

·       Du som har bokad tid, vill hämta kondomer eller akut-p-piller, är välkommen in på mottagningen. Medföljande får vänta utanför.

·       Drop-in är stängt tills vidare. Varmt välkommen att ta kontakt via telefon, 1177.se eller UM Online.

Har du frågor om corona/covid, se Folkhälsomyndigheten. Misstänker du att du är drabbad, läs på 1177.se om hur du kontaktar vården. 

New multi-language phone line about the coronavirus

Sexuella övergrepp

Ingen har rätt att ha sex med dig om du inte vill. Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är ett sexuellt övergrepp. Det är aldrig ditt fel om du utsätts för ett sexuellt övergrepp. Du har rätt att få hjälp och stöd om du har varit utsatt för ett övergepp, och om du har utsatt andra.

Till ungdomsmottagningen kan du vända dig om du har frågor kring sexuella övergrepp, om du har blivit utsatt eller om du själv har utsatt någon annan. Det kanske har hänt nyss eller för länge sen. Kanske en gång eller många gånger. Oavsett, så är du välkommen till oss med din fråga eller berättelse.

På ungdomsmottagningarna kan du få enskilda samtal hos kurator/psykolog eller delta i gruppbehandling (Göteborg). Du kan även få träffa sjuksköterska/barnmorska om du har frågor kring kroppen eller behöver testa dig. Du kan ta kontakt genom att att skriva till oss på 1177.se, komma på drop-in, ringa eller boka tid på webben. 

Varmt välkommen - du har rätt att få hjälp.

Senast uppdaterad: 2020-06-17 13:29