Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trygg hela vägen - före, under och efter graviditet

Mellan 2019 och 2022 satsar regeringen en miljard extra på den är vården. På de här sidorna kan du läsa om hur pengarna används, och hur satsningen märks av, i Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen har medicinska resultat i världsklass när det gäller förlossnings- och kvinnosjukvård. Men det finns utvecklingspotential.

Regeringen och Sveriges kommuner och landsting (SKL) har en överenskommelse om en förbättrad förlossningsvård och att utveckla vård som anpassas till kvinnors behov av stöd och ökar kunskaperna om kvinnors hälsa. Mellan år 2018 och 2022 satsar regeringen och SKL en miljard extra per år på förlossningsvård och kvinnors hälsa.

Målen är tydliga: antalet förlossningsskador ska minska, blivande föräldrars upplevelse av kvalitet i vården ska förbättras, vårdkedjan ska hänga ihop och förlossningsklinikers möjlighet att behålla och attrahera personal ska öka.

I Västra Götalandsregionen ska alla blivande föräldrar kunna känna sig trygga hela vägen – före, under och efter graviditeten. En viktig förutsättning för att de blivande föräldrarna ska känna sig trygga, förberedda och inkluderade genom hela förloppet är att mödrahälso-, förlossnings- och eftervård upplevs som en sammanhållen vårdkedja.

I arbetet Trygg hela vägen, som SKL valt att kalla satsningen, pågår nu både här i VGR och runt om i Sverige bra förbättringsarbeten med tydliga mål:

  • Antalet förlossningsskador ska minska.
  • Blivande föräldrars upplevelse av kvalitet i vården ska förbättras.
  • Vårdkedjan ska hänga ihop.
  • Förlossningsklinikers möjlighet att behålla och attrahera personal ska öka.
Senast uppdaterad: 2019-02-18 09:23