Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Användarcentrerad utveckling

En tjänstedesigner jobbar med att ta fram en upplevelseresa.

I Västra Götalandsregionen arbetar vi med användarcentrerad utveckling. Det innebär att vi tar fasta på de behov och drivkrafter som finns hos de som är involverade i vårdtjänsten, i detta fall: kvinnor, närstående och medarbetare i vården kring graviditet och förlossning. Tillsammans bygger vi förståelse för de utmaningar vi står inför och hur vi bäst kan möta dem. Med utgångspunkt i tjänstedesignmetodik blir det en dynamisk process där vi lyfter behov och testar idéer och lösningar för att utveckla med rätt behov i fokus. I Västra Götalandsregionen är vi ett team med tjänstedesigners som finns till för att stötta din verksamhet.

Vi är ett regionalt utvecklingsstöd med resurser för att; fånga in behov, erfarenheter och upplevelser hos både patienter, närstående och medarbetare. Vi kan bistå med metoder för att förstå, sammanställa och visualisera underlag och insikter. Workshops är vanliga i vårt arbetssätt och tillsammans testar vi idéer med användare och stöttar i förbättringsarbeten på plats i verksamheten.

  • Ett av de utvecklingsområden vi har identifierat och arbetar med rör kommunikation, stöd och information. Här behöver vården hitta nya sätt för mer individanpassade insatser.
  • Genom att ta fram en upplevelseresa stödjer vi även utvecklingen av en mer sammanhängande vårdkedja.
  • Med upplevelseresan, där både kvinnor, närstående och medarbetares behov har identifierats kan vårdens utmaningar urskiljas så att konkreta idéer och tester med användare kan påbörjas. Tjänsteutvecklingsteamet är ett stöd i detta arbete.

Är du intresserad av att göra något tillsammans eller har du frågor? Hör av dig!

Här hittar du vårt insiktsmaterial: Innan, under och efter graviditet.

Agneta Patriksson

Strateg
Telefonnummer

Linnea Axéll

Tjänstedesigner
Telefonnummer

Sara Näslund

Tjänstedesigner
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-06-28 19:20