Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kontakt och informationsmaterial

Här hittar du kontakt till dem som arbetar i projektet. Här finns även aktuella nyheter, konferenser, föredrag och utbildningar så väl som informationsmaterial om förlossningsvård i regionen, kvinnors hälsa och projektet Trygg hela vägen.

NU-gemensam informationsträff om personcentrerad kommunikation
Som en del av NU-sjukvårdens arbete med att utveckla ett mer personcentrerat arbetssätt, erbjuds möjligheten till information om två olika verktyg, för möjligheten till en mer personcentrerat kommunikation: ”Förstå mig rätt”, eller "teach-back metoden", en metod som går ut på att både patienten och personalen återberättar varandras budskap. Det andra vertyg som presenteras är KomHIT flyktings samtalskartor, informationsfoldrar, omvårdnadsfrågor och annat stöd för kommunikation med människor på flykt. Ett material som finns översatt till tio språk.
Välkommen antingen 9/10 eller 23/10, i Ägget, NÄL. Anmälan görs via Regionkalendern. 

Room4Birth - rum för födande
22/10 bjuder Sahlgrenska Akademin och Chalmers in till en temadag om vårdvetenskap och arkitektur. Under dagen lyfts ett konkret exempel på pågående forskning fram: Room4Birth, ett forskningsprojekt om personanpassade förlossningsrum. Forskare, verksamhet, arkitekter och förvaltare berättar under dagen om hur de tillsammans utvecklar fysisk miljö, bemötande och vårdverksamhet i förlossningsrummet. Här kan du läsa mer och anmäla dig. 

Kvinnors hälsa 2019
Den 30 januari hölls en konferens i Göteborg om kvinnors hälsa. Här finns information om den.

Detta gjorde regionen för pengarna 2018

Läs gärna rapporten om hur Västra Götalandsregionen använde sin del av förlossningsmiljarden - 277 miljoner - under 2018. Förlossningssjukhusen, primärvården och regionen centralt genomförde mängder av projekt.

Senast uppdaterad: 2019-10-18 09:48