Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trygg hela vägen - sjukhusen berättar

Vårdpersonal tar hand om en bebis i en kuvös.

Västra Götalandsregionen har medicinska resultat i världsklass när det gäller förlossnings- och kvinnosjukvård. Men det finns utvecklingspotential. Mellan år 2018 och 2022 satsar regeringen och Sveriges kommuner och landsting (SKL) en miljard extra per år på förlossningsvård och kvinnors hälsa. I VGR handlar det om 250 miljoner kronor under 2019.

Några exempel på de regiongemensamma insatser som gjordes på de fyra förlossningssjukhusen i VGR under 2018 är ett utbildningspaket kring hur man undviker allvarliga bristningar i samband med förlossning, ett påbörjat arbete med att arbeta fram och införa en karriärutvecklingsmodell för barnmorskor och framför allt ökad bemanning. 90 procent av pengarna användes till bemanning och kompetenshöjande insatser, tillsammans tillsatte de fyra förlossningssjukhusen totalt 139,5 heltidstjänster.

Under den här fliken kan du läsa berättelser från respektive sjukhus i regionen. Trevlig läsning! 

Senast uppdaterad: 2019-12-05 16:33