Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Trygg hela vägen - före, under och efter graviditet

Vårdpersonal tar hand om en bebis i en kuvös.

Västra Götalandsregionen har medicinska resultat i världsklass när det gäller förlossnings- och kvinnosjukvård. Men det finns utvecklingspotential. Mellan år 2018 och 2022 satsar regeringen och Sveriges kommuner och landsting (SKL) en miljard extra per år på förlossningsvård och kvinnors hälsa. I VGR handlar det om 250 miljoner kronor under 2019.

I Västra Götalandsregionen ska alla blivande föräldrar kunna känna sig trygga hela vägen – före, under och efter graviditeten. En viktig förutsättning för att de blivande föräldrarna ska känna sig trygga, förberedda och inkluderade genom hela förloppet är att mödrahälso-, förlossnings- och eftervård upplevs som en sammanhållen vårdkedja.

I arbetet Trygg hela vägen, som SKL valt att kalla satsningen, pågår nu både här i VGR och runt om i Sverige bra förbättringsarbeten med tydliga mål:

  • antalet förlossningsskador ska minska
  • blivande föräldrars upplevelse av kvalitet i vården ska förbättras
  • vårdkedjan ska hänga ihop
  • förlossningsklinikers möjlighet att behålla och attrahera personal ska öka.
Senast uppdaterad: 2019-03-13 11:31