Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala föreläsningar

På den här sidan hittar du inspelade föreläsningar om teman som rör jämlik vård och hälsa. Använd dem gärna i utbildningar, på utvecklingsdagar eller som kunskapspåfyllnad på APT. Eller titta för att du är nyfiken och vill veta mer! 

Här finns en kort introduktion till jämlik vård, en föreläsning om normer och normmedvetenhet, ett pass om kommunikationsmetoden Förstå mig rätt, en föreläsning om genusperspektiv på långvarig smärta och en introduktion till Riva hinder – ett verktyg som handlar om kulturell medvetenhet och migration.  

Alla filmer är textade på svenska. Tryck på CC nere i högra hörnet så kommer texten fram. 

Tips! Om du visar filmerna för en grupp: Lägga till tid för reflektion om föreläsningens innehåll. Ibland finns frågor i filmerna. Eller så kan du använda de verktyg som hör till varje tema –titta i Riva hinder, Smärtkuben och Normspelet. De finns här på vår webb.  

Flera av materialet går också att beställa i pappersformat. Beställ exempelvis Förstå mig rätt-foldrar till en utvecklingsdag och testa metoden på varandra i arbetsgruppen, efter att ni tittat på filmen.  

Hör gärna av er och berätta för oss hur ni använder filmerna – vi vill alltid ha feedback!  

Saknar du någon föreläsning? Hör av dig! 

Jämlik vård introduktion

Förstå mig rätt

Normer och normmedvetenhet

Genusperspektiv på långvarig smärta

 

 
Senast uppdaterad: 2021-09-09 08:26