Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala föreläsningar

På den här sidan hittar du inspelade föreläsningar om teman som rör jämlik vård och hälsa. Använd dem gärna i utbildningar, på utvecklingsdagar eller som kunskapspåfyllnad på APT. Eller titta för att du är nyfiken och vill veta mer! 

Här finns en kort introduktion till jämlik vård, en föreläsning om normer och normmedvetenhet, ett pass om kommunikationsmetoden Förstå mig rätt, en föreläsning om genusperspektiv på långvarig smärta och en introduktion till Riva hinder – ett verktyg som handlar om kulturell medvetenhet och migration. Alla filmer är textade på svenska. Tryck på CC nere i högra hörnet så kommer texten fram. 

Tips! Om du visar filmerna för en grupp: Lägga till tid för reflektion om föreläsningens innehåll. Ibland finns frågor i filmerna. Eller så kan du använda de verktyg som hör till varje tema –titta i Riva hinder, Smärtkuben och Normspelet. De finns här på vår webb. Flera av materialet går också att beställa i pappersformat. Beställ exempelvis Förstå mig rätt-foldrar till en utvecklingsdag och testa metoden på varandra i arbetsgruppen, efter att ni tittat på filmen.  

Jämlik vård introduktion

Förstå mig rätt

Normer och normmedvetenhet

Genusperspektiv på långvarig smärta

Riva hinder

Kristin Eliasson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-09-30 11:00