Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Normspelet

Vilka normer är synliga i vården? Vilka är svåra att se? Hur påverkar normer mötet mellan patienter och personal? Har det betydelse för vilken vård patienterna får? Det här är frågor som är centrala i Normspelet – en utmaning för en jämlik hälso- och sjukvård och som är ett diskussionsmaterial för alla som möter patienter och deras närstående.

Normspelet har tagits fram av oss på Kunskapscentrum för jämlik vård och är ett material som flera yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården har frågat efter. Efter föreläsningar och konferenser har många kommit fram till oss efteråt och sagt: "Det här med normer skulle vi vilja prata mer om."

Men hur ska det gå till, i en redan fullspäckad vardag? Ja, vi tror inte att det behöver vara komplicerat eller tidskrävande. En enda fråga i Normspelet kan räcka för att sätta igång ett samtal på din arbetsplats. Det kan bli ett sätt att få syn på normer som vi har och hjälpa varandra att se hur de påverkar oss och dessutom göra något åt dem.

Avsätt tio minuter av nästa arbetsplatsträff och dra ett kort!

Skriv ut Normspelet och börja spela

Kristin Eliasson

Teamledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-03-23 11:43