Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Normspelet

""

Vilka normer är synliga i vården? Vilka är svåra att se? Hur påverkar normer mötet mellan patienter och personal? Har allt detta betydelse för vilken vård patienterna får? Det här är frågor som är centrala i Normspelet - ett diskussionsmaterial för alla som möter patienter och deras närstående.

Normspelet har utvecklats av Kunskapscentrum för jämlik vård då det funnits en efterfrågan inom flera yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården att få ett material som uppmuntrar till reflektion och samtal kring normer.

Men hur ska det gå till att använda verktyget i en redan fullspäckad vardag? Ja, vi tror inte att det behöver vara komplicerat eller tidskrävande. En enda fråga i Normspelet kan räcka för att sätta igång ett samtal på din arbetsplats. Det kan bli ett sätt att få syn på normer, hjälpa varandra att se hur de påverkar oss och dessutom göra något åt dem.

Avsätt tio minuter av nästa arbetsplatsträff och dra ett kort!

Skriv ut Normspelet och börja spela!

Åsa Davidsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-11-29 09:43