Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Praktik

Här kommer information för dig som är intresserad av att göra din praktikperiod hos oss eller vill skriva uppsats inom fältet jämlik hälso- och sjukvård.

Praktik

Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot praktikanter under våren 2023.  

---------------------------------------------------------------------------------

Om du är intresserad av att söka praktik hos Kunskapscentrum för jämlik vård är du välkommen att skicka in din ansökan till asa.davidsson@vgregion.se. I ditt mejl bifogar du ditt CV och ett personligt brev där du förklarar varför du vill göra din praktik hos oss. Om du har ett särskilt intresseområde inom jämlik vård får du gärna berätta mer om det. För att vi ska kunna avgöra om vi kan erbjuda dig praktik behöver vi veta följande:

  • Vilken utbildning går du? (Vi prioriterar studenter som gör praktik inom ramen för sin masterutbildning.)
  • Hur lång tid är praktiken? (Vi prioriterar 20 veckors praktik.)
  • Vad är målet för praktiken?
  • Har du egna praktikmål eller intresseområden?
  • Avser du att skriva uppsats på basis av praktikuppgiften?

Vad får du av oss?

  • En handledare som har ett extra ansvar för att du får en bra och värdefull praktikperiod hos oss och som du kommer att ha regelbundna avstämningar med.
  • En egen uppgift av något slag, utformad i samråd med dig.
  • Inblick i och kunskap om hur hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen styrs och bedrivs för att nå målen om jämlik vård och jämlik hälsa.

Uppsats om jämlik vård

Vill du skriva uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå om jämlik vård inom Västra Götalandsregionen? Exempel på uppsatsämnen kopplade till jämlik vård är kommunikation, bemötande, patientdelaktighet, normmedvetenhet, tillgänglighet och diskriminering.

Mejla asa.davidsson@vgregion.se om du vill diskutera din praktikidé med oss. 

Senast uppdaterad: 2023-02-13 09:42