Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Samarbete med universitet och högskolor

Idag är det inte en självklarhet att studenter som utbildar sig för att arbeta inom hälso- och sjukvård får fördjupa sig i jämlika perspektiv på vård och hälsa. För att öka medvetenheten om jämlikhet inom hälso- och sjukvården tror vi på Kunskapscentrum för jämlik vård att det är viktigt att föra in dessa perspektiv redan på utbildningsnivå.

Kunskapscentrum för jämlik vård samarbetar med flera utbildningar riktade mot ett arbetsliv inom hälso- och sjukvård för att öka medvetenheten och skapa reflektion kring jämlik vård och hälsa, patientdelaktighet, normer och genusmedicin. Vi håller i utbildningar och/eller kursmoment på bland annat Göteborgs universitet och Högskolan Väst, och samarbetar med flera utbildningsprogram för att integrera jämlikhetsperspektiv i kurslitteratur, föreläsningar och i verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Tina Andersson

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-03-01 12:46