Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skrivhjälp för jämlik text

KJV

En rad styrdokument anger att vården ska vara jämlik. Samtidigt visar forskning och statistik att vi har lång väg kvar innan vi har nått det målet. Ett första steg kan vara att granska vårdens texter genom handboken Skrivhjälp som vi på Kunskapscentrum för jämlik vård har tagit fram.

Texterna kan många gånger bli bättre om vi använder bilder och skriver på ett sätt som inkluderar och välkomna fler människor, om vi gör informationen tillgänglig för fler personer, undviker stereotypa bilder av människor och synliggör och kritiskt granskar normer.

Skrivhjälp Del 1 - Dokumentanalys

Ger en bakgrund om normer och normkritik, förklarar hur normkritik och jämlik vård hänger ihop och tar upp olika frågor som du kan ställa när du analyserar dina texter.
Skrivhjälp Del 1 - Dokumentanalys, utskrift

Skrivhjälp Del 2 - Skrivtips

Ger konkreta tips hur du kan bearbeta texter och bilder på ett normkritiskt sätt.
Skrivhjälp Del 2 - Skrivtips, utskrift

Analysmallar

Du kan dessutom ladda ner analysmallar i din dator som en hjälp i analysarbetet.
Skrivhjälp - Analysmallar

Om du är anställd i Västra Götalandsregionen kan du beställa skrivhjälpen som en bok  från oss. För mer information kontakta oss, kjv@vgregion.se

Kristin Eliasson

Teamledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-03-23 11:41