Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som arbetar i en hbtq-diplomerad verksamhet!

Att arbeta med normmedvetenhet är en ständigt pågående process. Normmedvetenhet är en viktig del av vår professionella roll och ett sätt att ge ett gott bemötande till alla patienter och skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare. Oavsett om ni nyss genomgått en hbtq-diplomering eller om det var några år sedan ni diplomerades kan ni i er verksamhet ha nytta av nya ingångar eller påfyllning i ert arbete. På den här sidan hittar ni information, tips och länkar som kan hjälpa er som arbetar i hälso- och sjukvården med ert arbete med normmedvetenhet och hbtq.

Hbtq plus

Ett nyhetsbrev för dig som är hbtq-diplomerad. Nyhetsbrevet skickas två gånger om året och innehåller aktuella utbildningar, temadagar, nytt på området och tips på hur din verksamhet kan fortsätta ert arbete efter diplomeringen. 

Hbtq plus nr 1

Prenumerera på nyhetsbrevet här

Det finns flera olika organisationer som arbetar med hbtq-frågor, normer och rättigheter. Här listar vi några av de största aktörerna. På flera av de här sidorna finns exempel på metodmaterial, övningar, informationsbroschyrer och litteratur.

Materialet nedan har använts vid er hbtq-diplomering och har skickats till er diplomeringsgrupp eller ansvarig för hbtq-diplomering hos er. Saknar ni något material kontakta i första hand diplomeringsgruppen eller ansvarig för hbtq-diplomering på er arbetsplats annars går det bra att kontakta oss hbtq-diplomering@vgregion.se så får ni materialet ni behöver.

  • Utbildningsdel 1
  • Utbildningsdel 2
  • Individuell färdighetsträning
  • Självreflektion
  • Nulägesanalys
  • Handlingsplan
Senast uppdaterad: 2020-09-24 13:04