Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Forum sexuell hälsa: tema bäckenbottensmärta

Publicerad:
Fyra personer på varsin stol med pilar och hjärtan runt som visar att SRHR och hälsa hör ihop, illustration

Nu går det att anmäla sig till vårens Forum sexuell hälsa. Temat är bäckenbottensmärta och seminariedagen riktar sig till dig som är fysioterapeut.

Smärta och dysfunktion i bäckenbotten och underliv drabbar personer i olika åldrar och orsakar stort lidande för individen. Många har haft sina besvär under lång tid utan att söka hjälp.

Situationen kompliceras ofta av att det, förutom långvarig smärta, också finns psykisk ohälsa, sexuell ohälsa och känslor av skam och skuld med i bilden. Som vårdgivare behöver vi kunna uppmärksamma, möta och erbjuda adekvat behandling.

Kanske har du träffat personer med rygg-, höft- eller bäckenbesvär där rehabiliteringen inte fungerar eller inte når uppsatta mål. Eller så arbetar du med stressrelaterade besvär, spännings- och hållningsrelaterade besvär eller överbelastningsbesvär. Du behöver inte vara specialistutbildad inom området eller ha kunskap om specifik undersökningsmetod. Vid det här tillfället kommer vi inte att fokusera på förlossningsrelaterade besvär.

Tid och plats:

Forum sexuell hälsa genomförs i vår vid tre tillfällen på olika platser:

Uddevalla 20 april

Borås 6 maj

Skövde 9 maj

Anmälan:

Via Lärportalen

Logga in i Lärportalen och sök sedan på "Forum sexuell hälsa". Om du inte är anställd i VGR behöver du skapa ett konto innan du loggar in och anmäler dig. Gå då in på länken ovan, klicka på "Logga in annat konto" och sedan på "Skapa konto".

Forum sexuell hälsa är ett tillfälle för fortbildning som Kunskapscentrum för sexuell hälsa anordnar några gånger om året för dig som arbetar med sexuell hälsa inom Västra Götalandsregionen. Den här gången genomförs utbildningsdagen i samarbete med Sexualmedicinskt centrum.

Publicerad: