Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julkalenderpodd om SRHR-frågor

Publicerad: Uppdaterad:
Logga med texten Expertinslaget - en julkalender från Regionhälsans expertenheter

Regionhälsans expertenheter lyfts just nu fram i en julkalenderpodcast som intervjuar en enhet varje dag fram till julafton. Flera av luckorna innehåller SRHR-frågor.

Under julkalendern Expertinslagets 24 luckor får vi lyssna på medarbetare från de olika expertenheterna. SRHR-frågor tas upp i tre av luckorna:

Lucka 2: Kunskapscentrum för sexuell hälsa

I den här luckan medverkar Tommy Pherson, utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa. Han pratar bland annat om vad sexualitet har med vården att göra och när det är aktuellt att ställa frågor till patienter om den sexuella hälsan.

Expertinslaget lucka 2: Kunskapscentrum för sexuell hälsa (podbean.com)

Lucka 9: SRHR-bussen

I denna lucka möter vi Sara Holm och Sofia Wickstrand Linhem, legitimerade barnmorskor på SRHR-bussen. Vad innebär SRHR? Vilka besöker bussen och hur går ett besök till rent praktiskt? Lyssna för att få svar på frågorna samt mer spännande och givande information om Sveriges första mobila SRHR-mottagning!

Expertinslaget lucka 9: SRHR-bussen (podbean.com)

Lucka 15: Sexualmedicinskt centrum, SMC

I denna lucka medverkar två medarbetare från SMC – Eva Damberg, barnmorska, sexolog och samtalsterapeut och Charlotta von Mentzer, barnmorska, samtalsterapeut och doktorand. De pratar om vanliga sexuella besvär, vilken behandling SMC erbjuder och hur andra vårdgivare kan få stöd i patientärenden som rör sexuell hälsa. Vi pratar också om SMC-Pilen som är deras lågtröskelmottagning för personer som är i sexuell riskutsatthet.

Expertinslaget lucka 15: Sexualmedicinskt centrum (podbean.com)

Lyssna på alla avsnitt:

Alla avsnitt av poddjulkalendern är samlade på podbean.com. 

Expertinslaget - en julkalender från Regionhälsans expertenheter (podbean.com)

Publicerad:
Uppdaterad: