Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Läs om klimakteriet i SRHR-nytt

Publicerad:
Charlotte Rosendahl och Elisabeth Nilsson sitter och arbetar vid ett runt vitt köksbord med sina laptops uppslagna på bordet
Charlotte Rosendahl och Elisabeth Nilsson arbetar som barnmorskor på gynekologimottagningen på Kungälvs sjukhus. I SRHR-nytt berättar de vilka frågor de får från patienter angående klimakteriet och vilka råd de brukar ge.

I söndags var det internationella klimakteriedagen. Klimakteriet är också tema för nya numret av SRHR-nytt.

Klimakteriet är den tid i livet då äggstockarnas funktion avtar, mensen upphör och hormonbalansen i kroppen förändras. Den här perioden kan pågå olika länge, från något år upp till mer än tio år. Klimakteriet påverkar människor på olika sätt, en del känner knappt av det medan andra får så stora besvär att hela livet påverkas.

I senaste numret av SRHR-nytt, som görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa, kan du bland annat läsa en intervju med barnmorskor på gynekologimottagningen på Kungälvs sjukhus. Vi intervjuar också personerna bakom Västra Götalandsregionens första klimakteriemottagning, som öppnade i Borås tidigare i år.

Även KSH:s podcast Sex på arbetstid avhandlar klimakteriet i sitt senaste avsnitt. Här lyssnar du på poddavsnittet, som gästas av Anna Wängborg, barnmorska och vårdenhetschef på Kungälvs gynekologimottagning.

SRHR-nytt kommer ut med fyra nummer per år. Prenumerera på nyhetsbrevet här.

Publicerad: