Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu startar West Pride – KSH leder panelsamtal om transinkludering i vården

Publicerad:
Prideflagga framför Stora teatern

Den 27 september till 3 oktober är det dags för årets West Pride. KSH håller under onsdagen i ett panelsamtal om transinkludering i vården, som också live-streamas.

Kunskapscentrum för sexuell hälsa släppte 2020 rapporten ”Gå bara om du absolut måste”, som omfattar ett flerårigt arbete med att ta reda på vad transpersoner boende i Västra Götaland har för erfarenheter av att söka vård hos primärvårdsverksamheter. Rapporten tar upp vilka behov av primärvård målgruppen har samt föreslår förbättringsåtgärder.

Presentation och panelsamtal

Under seminariet på West Pride 29 september kommer Tanya Charif, utvecklingsledare på KSH och en av rapportförfattarna, att presentera rapportens förbättringsförslag. Efter det följer ett panelsamtal om hur hälso- och sjukvården kan bli mer tillgänglig för transpersoner.

I samtalet deltar Richard Brodd från Liberalerna, Carina Örgård från Vänsterpartiet, Ulrica Sand Höglunch, vårdcentralchef Närhälsan Olskroken samt Milo Norberg, legitimerad psykolog Ungdomsmottagningen Olskroken. Samtalet modereras av Tommy Pherson, utvecklingledare på KSH, som också varit med och skrivit rapporten.

West Prides program om panelsamtalet om transinkludering med länk till live-streamen

Rapporten "Gå bara om du absolut måste - transpersoners upplevelse av primärvården i Västra Götalandsregionen"

Västra Götalandsregionens deltagande i West Pride 2021

Publicerad: