Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Rethink hiv – kampanj under december

Publicerad:
Kampanjaffisch med texten Rethink HIV. People on effective HIV treatment cannot pass on the virus. Effektiv behandling ger omätbara nivåer av hiv och 100 procents skydd mot överföring vid sex. Hivplus. Svartvit bild på två personer som skrattar tillsammans.

I år är det 40 år sen hiv upptäcktes i Sverige. Mycket har förändrats under de här åren. Detta vill nätverket World Aids Day, där VGR:s Kunskapscentrum för sexuell hälsa är en deltagare, uppmärksamma.

Den 1 december är det Världsaidsdagen. Då uppmärksammar vi både det som varit och den enorma medicinska revolution som hiv-behandling har genomgått. Idag vet vi med säkerhet att effektiv behandling ger omätbara nivåer av virus. Det innebär att risken att överföra hiv – även vid oskyddat sex – är noll.

World Aids Day-nätverket i Västra Götaland har tagit fram en kampanj – ”Rethink HIV” – som kommer pågå under december månad. Kampanjens affischer kommer att synas på bussar och spårvagnar i Göteborg.

Affischer och material för väntrums-tv

Mer info finns på hivplus.nu. Där finns också material i form av affischer och väntrums- och tv-skärms-powerpoints för er som vill hjälpa till att sprida kampanjen i era kanaler:

Kampanjmaterial på hivplus.nu

Den 1 december släpps också det första avsnittet av Hivpluspodden, som uppmärksammar historiska aspekter av att leva med hiv i en poddserie med medicinska, sociala och aktivistiska perspektiv på de 40 år som gått. Podden nås också via hivplus.nu.

World Aids Day-nätverket består av: Positiva Gruppen Väst, RFSU Göteborg, RFSL Göteborg, RFSL Borås Sjuhärad, Socialförvaltning Centrum, Göteborgs Stad, Kunskapscentrum för sexuell hälsa, KSH, Göteborgs Afrikagrupp, Noaks Ark Göteborg & Västra Götaland, Smittskydd Västra Götaland.

Publicerad: