Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya avsnitt ute av podden Sex på arbetstid

Publicerad:
Logga Sex på arbetstid

Nu finns ett purfärskt avsnitt ute av KSH:s podcast Sex på arbetstid, med temat Funktionalitet och rätten till sexuell hälsa. Missa inte heller avsnittet om Minoritetsstress.

#45 Minoritetsstress

Minoritetsstress kallas den stress som personer som bryter mot normer kan uppleva till följd av negativa erfarenheter och oro för att bli utsatt för till exempel våld och diskriminering.

I det här avsnittet deltar Hanna Wallensteen, legitimerad psykolog, som ofta föreläser om minoritetsstress och rasism. Vi pratar om hur människor påverkas av att leva med minoritetsstress och mötas av rasism i sin vardag. Hur påverkas människors sexualitet och relationer? Och hur kan vi skapa trygga vårdmöten både för personal och patienter?

#46 Funktionalitet och rätten till sexuell hälsa

Hur funkar det att inleda relationer och skaffa barn om man är beroende av stöd och service enligt LSS? Och hur ska man våga inleda en intim relation om man inte har tillräckligt med stöd för att sköta sin egen hygien? Och vad spelar det för roll om det finns 100 personer på en bar som vill ligga med en, om man inte kan komma in på baren?

I det här avsnittet gästas podden av Christine Bylund, doktorand vid Umeå universitet, som forskar om makt, funktionalitet och sexualitet och hur det hänger ihop. Vi pratar om funktionsmaktsordningen och LSS och hur det påverkar människors rätt till sexuell hälsa, familjeliv och relationer.

Sex på arbetstid är precis vad det låter som – en podcast om sex och sexuell hälsa som du lyssnar på under arbetstid. Podcasten görs av Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Podcasten Sex på arbetstid

Publicerad: