Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sex, unga och skolans roll 2020

Publicerad:
rutor med olika personer och orden värdegrund och riskutsatthet

Sedan 2008 arrangerar Kunskapscentrum för sexuell hälsa, tillsammans med Göteborgsregionen, den årliga konferensen Sex, unga och skolans roll. Nu hälsar vi varmt välkommen till årets upplaga, som äger rum 28 oktober.

Årets tema är att se och tala med unga om sexuell riskutsatthet. Vi som varje dag möter ungdomar i vårt arbete behöver kunskap om och förståelse för vad riskutsatthet kan innebära. Frågan är komplex och vi måste närma oss den från flera olika perspektiv. Riskutsatthet är både en konsekvens av ojämlika strukturer i samhället och samtidigt en effekt av varje individs specifika sociala situation.

Ökad kunskap och praktiska tips

Med ökad kunskap ökar också vår förmåga att se och tala med unga som har erfarenhet av riskutsatthet. I mötet behöver vi både kunna se personen som en kapabel individ som kan fatta beslut utifrån sin egen situation, och samtidigt ha förståelse för hur strukturer kan begränsa livsutrymmet. För att förebygga sexuellt risktagande bland unga behövs metoder och insatser som främjar sexuell hälsa.

Förhoppningen är att du som deltar på årets konferens ska få ökad kunskap om risker och riskfaktorer hos unga, men även praktiska tips på hur vi kan arbeta vidare för att förebygga sexuellt risktagande. Dagens program innehåller både större föreläsningar med aktörer från polisen, Skolverket och hälso-och sjukvården, men också ett antal valbara seminarier. Du bestämmer själv vilka seminarier som är mest intressanta för din yrkesroll och som du vill ta del av.

I år möts vi digitalt

För första gången någonsin hålls Sex, unga och skolans roll digitalt. Även om vi i år inte har möjlighet att träffas fysiskt är målsättningen att vi genom konferensen ska kunna mötas, utbyta erfarenheter och lära av varandra, precis som vi brukar göra. Alla föreläsningar och seminarier kommer att äga rum i mötesappen Teams.

I programmet hittar du länkar till dagens inledande och avslutande pass, samt direktlänkar till de valbara seminarierna. Du deltar smidigt hemifrån eller tillsammans med dina kollegor på arbetsplatsen. Konferensen är kostnadsfri.

Här hittar du programmet för Sex, unga och skolans roll 2020

Anmäl dig till konferensen här senast 9 oktober

Publicerad: