Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tanya Charif årets Kaj Heino-pristagare

Publicerad:
Tanya Charif med diplom i handen, foto
Tanya Charif tar emot Kaj Heino-priset på West Prides scen.
Fotograf: Kim Lech

West Prides utmärkelse Kaj Heino-priset går 2021 till KSH:s medarbetare Tanya Charif, för sitt långa och viktiga arbete för HBTQI-personer i Göteborg.

Juryns motivering:

“Tanya Charif har i åratal drivit ett mångsidigt och engagerat arbete för HBTQI-personer i Göteborg med särskild tyngdpunkt på ungdomar i utsatta miljöer. Hon ligger bakom tillkomsten av GIA, Gays in Angered. I Göteborgs stads HBTQ-råd har hon varit en av de drivande sedan rådets tillkomst 2013.

Med sin breda och djupa kunskap om HBTQ-området, sin solida utbildning som socionom och sin stora erfarenhet av arbete på fältet har hon ofta tagits i anspråk för utredningar och projekt där hon gjort värdefulla och högkvalitativa insatser.

Allt detta tillsammantaget gör henne till en värdig mottagare av Kaj Heino-priset.”

Kaj Heino-priset är West Prides utmärkelse till den eller de personer eller organisationer som verkat i Kaj Heinos anda. Kaj Heino var aktivist inom flykting-, mänskliga rättighets- och antidiskrimineringsfrågor.

Tanya Charif jobbar som utvecklingsledare på Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Om Kaj Heino-priset på West Prides webbplats

Publicerad: