Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Sex, unga och skolans roll den 30 oktober 2019!

Närhälsan Kunskapscentrum för sexuell hälsa (KSH) och Göteborgsregionen (GR) avdelning för utbildning bjuder nu in till årets upplaga av Sex, unga och skolans roll på temat Normmedveten sex- och samlevnadsundervisning, hur gör vi?

Genom en normmedveten sex- och samlevnadsundervisning stärks förutsättningarna för att erbjuda alla elever likvärdiga kunskaper om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR), så att de i sin tur kan göra informerade val kopplat till sin sexuella och reproduktiva hälsa.

Normer och deras påverkan på människor, möten och undervisning kan av många ofta uppfattas som något abstrakt och teoretiskt. Idag vill vi tydliggöra och konkretisera vad normmedvetenhet innebär och hur det knyter an till ditt arbete – vårt mål är att det du hör under dagen ska du kunna göra imorgon.

Dagens program innehåller både föreläsningar och valbara seminarier, på så vis hoppas vi på att både kunna tydliggöra konkreta situationer ni ställs inför i er yrkesroll och möjliggöra diskussioner och övningar. Du kommer att kunna snickra ihop delar av din dag själv, då det under konferensen finns två valbara seminariepass. När du gör din anmälan väljer du vilka två seminarier du vill gå på: ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen.

Se hela programmet och anmäl dig på srhr.se

Senast uppdaterad: 2019-11-12 10:10