Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tema hbtq

Detta är ett fortbildningstillfälle för dig som är anställd i en hbtq-diplomerad verksamhet.

Tema hbtq är till för dig som är del av diplomeringsgruppen (den grupp som driver hbtq-arbetet under och efter diplomeringsprocessen) eller särskilt ansvarig för att driva hbtq-frågor vid diplomerade verksamheter

Vi vill på detta sätt erbjuda tillfällen för hbtq-diplomerade verksamheter att få ta del av ny kunskap, inspiration och hjälp i att fortsätta det arbete som påbörjats under diplomeringen. Tillfällena ger också en möjlighet att träffa andra hbtq-diplomerade verksamheter, dela erfarenheter och känna gemenskap i arbetet.

De olika tillfällena har olika teman och upplägg. Det kan vara föreläsningar, workshops, fördjupning av ämnen eller områden från diplomeringen, processtöd i verksamhetsutveckling och vidmakthållande eller presentationer av nya studier och rapporter.

Tema hbtq 20 maj – regnbågsfamiljer

Utbildningen består av två delar – familjejuridik och bemötande. Den ger en inblick i de utmaningar och behov som hbtqi-föräldrar kan ha kopplat till vården och ger förhållningssätt för ett inkluderande och hbtqi-kompetent bemötande.

Utbildningstillfället leds av Filippa Barfvestam, som arbetar i RFSL:s projekt "Regnbågsfamiljer i väntan". Projektets fokus är hbtqi-personers specifika behov under graviditet och tidigt föräldraskap, med syfte att öka förutsättningarna för en mer inkluderande graviditetsvård.

Föreläsningsdelar blandas med gruppdiskussioner för att fördjupa förståelsen och dela erfarenheter deltagare emellan.

Tid: Torsdag den 20 maj 2021 13:00 - 16:00
Plats: Digitalt via Zoom. Länk och inloggning kommer i bekräftelsemailet.

Anmälan görs i Regionkalendern

Varmt välkommen!

Senast uppdaterad: 2021-03-30 11:19